Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax en Klaassen vinden elkaar in contract tot einde seizoen

Davy Klaassen (31) keert voor de tweede keer terug bij Ajax. De Ajacied was transfervrij, trainde mee en kreeg voor hij het wist een contract tot het einde van het seizoen voorgeschoteld. Die ondertekende hij met graagte.

17 september 2024 - 19:32
Klaassen 1200
Welkom terug, Davy! © Pro Shots

Klaassen hield zijn conditie op peil bij (Jong) Ajax, zoals velen dat voor hem deden. Denk maar aan Christian Eriksen, Lasse Schöne, Anwar El Ghazi, Ricardo van Rhijn, Danny Hoesen, Urby Emanuelson, Fabian Sporkslede, Ruben Ligeon, Edgar Davids, Patrick Kluivert, Pelle Clement en vele anderen.

Oud-spelers houden wel vaker hun conditie op peil, zonder dat ze meteen een contract krijgen. Die vlieger gaat in het geval van de tegenwoordig goed behaarde Klaassen dus niet op. Hij trainde afgelopen week in de Johan Cruijff Arena mee met het eerste elftal. Daar liet hij zich flink gelden binnen de lijnen en dat zag Francesco Farioli ook.

Klaassen trok de deur in september 2023 met pijn in zijn hart dicht. Hij vond het niet makkelijk, maar hij ging wel. Op de valreep vertrok hij transfervrij bij ‘zijn’ Ajax. Hij tekende een contract bij Internazionale. Een unieke kans in de herfst van zijn mooie carrière.

Aanbevolen
Farioli blij met terugkeer Klaassen, Wijndal en Tahirovic

De middenvelder wist hoe de wit-rood-witte vlag er voor hem bij hing bij Ajax. Maurice Steijn vertelde hem eerlijk dat hij zeker niet alles zou spelen. De trainer wilde hem er graag bij houden. Klaassen was hartstikke welkom, maar de club zou ook meedenken als er een mooie club om de hoek kwam kijken.

Nou, die club meldde zich. Internazionale uit Italië klopte op de Arenapoort. Dat Klaassen ging, was logisch. Als je op dertigjarige leeftijd nog zo’n transfer kan maken, wetende dat je in Amsterdam geen eerste keus bent... Zo zat Ajax zelf ook in de wedstrijd. Klaassen vertrok in elk geval door de voordeur.

Naar de Serie A dus. Hij kwam in Italië achttien keer in actie, al betroffen dat vooral invalbeurten. Hij keert nu na één jaar terug in Amsterdam bij Ajax, waar hij al 321 officiële duels voor speelde. In die wedstrijden vond hij het net 91 keer.

Klaassen was in twee periodes Ajax (2011-2017 en 2020-2023) een ware supporter binnen de lijnen. Bij Ajax ging de laatste periode niet alles meer van een leien dakje, maar de middenvelder heeft specifieke kwaliteiten en verzaakt nooit wat betreft inzet. Wel is het goed te vermelden dat hij in de competitiefase van de Europa League niet mag meedoe, want de spelerslijsten zijn al lang en breed ingediend.

Alex Kroes over het vastleggen van Klaassen: “We zijn blij met zijn komst. Davy is goed, fit en snel inzetbaar. We hebben de komende maanden een erg vol programma en daarbij kampen we met verschillende blessures. Davy heeft een goede indruk achtergelaten in de periode dat hij meetrainde en wil zelf ook heel graag weer voor Ajax uitkomen. Dat heeft alles bij elkaar geleid tot het contract dat hij nu heeft getekend. We denken dat hij zowel binnen als buiten de lijnen een meerwaarde voor ons zal zijn.”

De meningen over zijn terugkeer verschillen, maar wij zijn uitermate blij met zijn aanwezigheid. Zeker gezien de vele wedstrijden die Ajax in korte tijd speelt, is het fijn zijn dat je Klaassen ongehinderd kunt inzetten. Hoe kun je je hier een buil aan vallen? De middenvelder kan gelijk tegen Fortuna Sittard in actie komen. Hij gaat spelen met rugnummer 18. 

Welkom terug, Davy. Maak er een mooie tijd van.

Aanbevolen
Klaassen wil vlammen en bij Ajax tonen wat hij nog kan

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >