Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Farioli blij met terugkeer Klaassen, Wijndal en Tahirovic

Davy Klaassen is terug bij Ajax. Alweer! De middenvelder kan tegen Fortuna Sittard zelfs al in actie komen. Francesco Farioli is blij met zijn komst. De trainer gaat ook in op de rollen van de ‘teruggekeerde’ Owen Wijndal en Benjamin Tahirovic.

17 september 2024 - 15:05
Farioliklaassen800
Goed je weer te zien, Davy! © AFC Ajax

Om zijn conditie op peil te houden, vroeg de transfervrije Klaassen aan de club of hij mee mocht trainen met Jong Ajax. Farioli hevelde hem daarna snel over naar het eerste elftal. Daar liet de middenvelder een dusdanig goede indruk achter, dat hij voor de derde keer in zijn carrière een contract in de Johan Cruijff Arena tekent.

“Ik hoef niet uit te leggen hoe belangrijk Davy is geweest voor Ajax. Hij heeft veel wedstrijden gespeeld, ook als aanvoerder,” aldus de trainer. “Voor hem is dit een gevoel van thuiskomen. Hij heeft een klik met de spelers die hier al zijn. Ik denk dat hij ons enorm kan helpen met zijn leiderschap.”

Buiten de ervaring die Klaassen meebrengt, kan hij ook de middenveldproblemen oplossen. Volgens Farioli zit Ajax daar opeens niet meer zo breed meer in zijn jasje. Steven Berghuis ligt er vier weken langer uit, Sivert Mannsverk is met een serieuze enkelblessure teruggekomen uit Noorwegen en Kristian Hlynsson struggelt ook met zijn fitheid.

Aanbevolen
Farioli over eenzame Godts op links en trio spitsen

Vooral het nieuws over Berghuis is een flinke tegenvaller. Farioli: “Hij heeft een terugslag gehad. Zijn herstel gaat niet zo snel als we allemaal hadden gewild. Het is een serieuze blessure. We willen hem zo snel mogelijk terug hebben, maar wel zonder risico’s met hem te nemen. Het is balen, want hij brengt veel creativiteit.”

Naast Klaassen zagen we ook Wijndal en Tahirovic meetrainen met de selectie. Zij werden tijdens de transferwindow teruggezet naar Jong Ajax en mochten uitkijken naar nieuwe clubs. Die kwamen er niet. Daarom keerden ze – zoals afgesproken – weer terug bij het eerste elftal. Wij van Ajax Life vroegen wat hun perspectief is.

“Het is een nieuw hoofdstuk voor beide spelers,” zo schetst Farioli. “Ik ben meer dan blij met hun terugkeer. Het zijn spelers die iets kunnen brengen. Owen is met zijn kwaliteiten een goede fullback, die ons ook aanvallende impulsen kan geven.”

Aanbevolen
Farioli’s elf: welke rol geef jij nieuwkomers in thuisduel met Fortuna Sittard?

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >