Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Farioli’s elf: welke rol geef jij nieuwkomers in thuisduel met Fortuna Sittard?

Eindelijk! We hebben er even op moeten wachten, maar woensdag mag Ajax weer eens voetballen. Fortuna Sittard komt op bezoek in Amsterdam. Hoe zet jij de poppetjes neer?

16 september 2024 - 11:40
Weghorst Training 1200
Hoe zie jij de rol van Weghorst? © AFC Ajax

Wanneer de bal woensdag gaat rollen, is het exact een maand geleden dat de ploeg van Francesco Farioli voor het laatst in actie kwam in de eredivisie. Er werd destijds met 2-1 verloren van NAC Breda. Tussendoor zagen we nog wel twee overtuigende overwinningen op Jagiellonia Bialystok. Hebben die wedstrijden jou iets wijzer gemaakt als het gaat om de startopstelling?

Kies je in het hart van de defensie bijvoorbeeld voor Josip Sutalo en Youri Baas of laat je nieuwkomer Daniele Rugani aan de aftrap verschijnen? Wie zet je op de plaats van de geblesseerde Steven Berghuis? En welke rol heb jij in gedachten voor Wout Weghorst en Davy Klaassen? 

Aanbevolen
Farioli over eenzame Godts op links en trio spitsen

Kortom, er zijn richting Fortuna-thuis genoeg vraagstukken waar een ei over moet worden gelegd. De definitieve keuzes zijn natuurlijk aan Farioli, maar jij kan hem alvast een handje helpen. Hoe? Door jouw strijdplan met ons te delen. De trainer verklapte trouwens wel dat Brian Brobbey in de basis begint.

Ga naar onze Ajax Life-app of download deze als je dat nog niet hebt gedaan. Surf vervolgens naar het tabblad ‘de tribune’ en selecteer het thuisduel met Fortuna Sittard. Leef je daarna vooral uit!

Oh ja, vergeet niet jouw briljante creatie te delen op socials, voorzien van #farioliself. Dat levert vast een mooie discussie op. Succes!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >