Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax met Tahirovic geeft niet thuis tegen FC Dordrecht

Jong Ajax wist maandag niet te winnen van FC Dordrecht. Ondanks de aanwezigheid van A-selectiespelers als Diant Ramaj, Kristian Hlynsson en Benjamin Tahirovic, trokken de bezoekers aan het langste eind: 0-1. Trainer Frank Peereboom was dan ook verre van tevreden.

01 oktober 2024 - 07:23
Tahiirovic 1200
Tahirovic speelde de hele wedstrijd. © Pro Shots

Aan de laatste thuiswedstrijd van Jong Ajax beleefden de bezoekers weinig plezier. Ook de eerste helft tegen FC Dordrecht was van Amsterdamse zijde niet bijzonder spraakmakend. Alleen van de Poolse rechtsbuiten Jan Faberski ging iets dreigends uit, maar net als zijn ploeggenoten wist de rappe aanvaller weinig echte kansen te creëren.

Dat laatste gold ook voor de bezoekers, die vlak voor rust wel profiteerden van gestuntel in de Amsterdamse defensie. Dies Janse verspeelde ging in de fout. Voor aanvaller Devin Haen bleek het vervolgens een koud kunstje om de bal net over de middenlijn langs de uitgekomen Ramaj te schieten: 0-1.

Op het middenveld wisten Hlynsson en Tahirovic hun stempel niet te drukken. De IJslander speelde volgens afspraak maar 45 minuten, waar Tahirovic pas zijn eerste officiële wedstrijd van het seizoen afwerkte. Hij miste overduidelijk ritme. De machteloosheid en slordigheid resulteerden in veel onvrede. Dat werd in de slotminuut gepersonifieerd door Faberski, die uit frustratie een gele kaart ontving.

Aanbevolen
‘Dealen’ in Ajax

Dat de ruststand ook de eindstand werd, had vooral te maken met pech aan Amsterdamse zijde in de tweede helft. Daarin kreeg de ploeg van Peereboom ondanks een gelijkwaardig spelbeeld de grootste kansen om te scoren.

Zo raakten Konadu en Faberski de paal en strandden invallers Sean Steur en Kayden Wolff op doelman Liam Bossin. Na ruim een uur spelen dacht Konadu te scoren, maar hij werd alsnog teruggefloten door scheidsrechter Luuk Timmer.

Voor Janse, spelend als linker centrale verdediger naast aanvoerder Nick Verschuren, waren de druiven extra zuur. Na zijn slippertje bij de Dordtse treffer, moest hij diep in blessuretijd aan de noodrem trekken. Dat leverde hem zijn tweede gele kaart van de avond op.

Jong Ajaxtrainer Peereboom was na afloop niet te spreken over de teamprestatie. “In de eerste helft waren we slordig aan de bal en maakten we verkeerde keuzes. Er lag veel ruimte, maar we kregen de bal er niet. Bovendien brachten de spelers elkaar in de problemen.”

Aanbevolen
Maak kennis met Ajax’ tegenstander Slavia Praag

“Het doelpunt is daar een optelsom van. Zonde, want afgelopen week trainden we geweldig,” vervolgt Peereboom. “We hadden het gevoel een goed uitvoerbaar plan te hebben. Dan is wel heel teleurstellend en matig wat we op de mat leggen. Na rust moet het ook even meezitten, maar dat deed het niet.”

Over het spel van Tahirovic analyseerde Peereboom nuchter: “Hij had al een tijdje met ons meegetraind en liet daarbij een goede, professionele indruk achter. Hij kan voetballen, maar je ziet wel dat hij ritme mist. Dat kun je hem niet kwalijk nemen.”

Door de zege zakt Jong Ajax naar de dertiende plek op de ranglijst, met negen punten uit acht gespeelde duels. “We zijn wisselvallig. Soms spelen we heel goed, zoals tegen FC Eindhoven en de eerste helft tegen Vitesse. En soms geven we niet thuis, zoals nu. Dan zijn we te laat in de duels, te laat in het drukzetten. niet attent en net niet moedig genoeg. Dat gebeurde tegen Jong AZ en nu weer. Het blijft jeugdig en wisselend.”

Over het aantal gele kaarten – zeven stuks in totaal – wilde Peereboom nog wel wat kwijt. “Ik vertelde aan het begin van het seizoen dat het bij Jong Ajax wel wat mannelijker mag, maar nu krijgen we kaarten bij de vleet. Alsof we een schopploeg zijn. Ik vind dat wat overdreven.”

Aanbevolen
Informatie omwisselen Slavia Praag-uit

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >