Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Informatie omwisselen Slavia Praag-uit

We maken ons op voor het Europese uitduel met SK Slavia Praag. Voor Ajacieden die hun club achternareizen, hebben we informatie over het omwisselen en stadionbezoek.

30 september 2024 - 16:13
Omwisselslaaja800
Het uitvak is met 1024 Ajacieden uitverkocht. © AFC Ajax

Slavia Praag en Ajax staan donderdag tegenover elkaar in de Fortuna Arena. De aftrap staat gepland voor 18.45 uur. Ajax traint voor vertrek in Amsterdam. Er vindt dus geen openbare oefensessie plaats in Tsjechië.

Omwisselen
Het omwisselen gebeurt op de wedstrijddag van 10.30 tot 15.00 uur. Je kunt hiervoor terecht in Gabby’s pub. Hou er rekening mee dat je buiten de genoemde tijden niet kan omwisselen. Daarnaast is het verstandig op tijd te komen, want het omwisselproces kan de nodige tijd in beslag nemen.

Bij het kopen van een kaart heb je een mobiel ticket in de Ajax-app ontvangen. Deze dien je om te ruilen tegen een fysiek toegangsbewijs. Dit kaartje krijg je op vertoon van je mobiele ticket en een geldig legitimatiebewijs. Het ID moet overeenkomen met de naam van de koper. De kaarten zijn strikt persoonlijk en niet overdraagbaar.

Het is ook niet mogelijk om iemand te machtigen voor het ophalen van je wedstrijdkaart. Tickets worden éénmalig verstrekt. Bij verlies of diefstal kan Ajax niet voor een duplicaat zorgen. 

Stadionbezoek
Het door de lokale autoriteiten aangewezen meeting point is Old Town Square, in het centrum van Praag. Vanaf daar kun je met de metro naar station A Želivskéh reizen. Als je de tram pakt, stap je uit bij halte Slavia - Nádraží Eden. Vanaf daar word je verder begeleid door de politie.  

De duur en kosten van je reis zijn afhankelijk van je vervoersmiddel. Met het openbaar vervoer ben je tussen de dertig en negentig minuten onderweg. Je betaalt dan tussen de dertig en veertig Tsjechische kroon. 

Kom je met de auto? Dan kun je parkeren op P4, naast het uitvak. Er is plek voor vijf bussen en 67 auto’s. De prijs per dag per bus is zeshonderd Tsjechische kroon. Voor de auto betaal je driehonderd Tsjechische kroon per dag.

Het stadion gaat om 16.45 uur open. Ook hier geldt: kom op tijd. De toegangscontrole kan even duren. Het uitvak vind je bij ingang nummer drie. 

Stadionregels
De stadionregels zijn vergelijkbaar met die in Nederland, maar we herhalen ze voor de zekerheid toch nog even. Blik- en glaswerk zijn niet toegestaan. Pakken frisdrank mogen wel mee naar binnen. Er is een zeer beperkte opslagmogelijkheid, dus laat je tassen groter dan A4-formaat achter in je hotel, auto of bus.

(Soft)drugsgebruik en -bezit is verboden, net zoals het bezit en/of afsteken van fakkels of vuurwerk. Dronken personen krijgen geen toegang tot het stadion en kunnen worden aangehouden. Roken (incl. e-sigaret) is ook niet toegestaan. Neem daarnaast geen lucifers, aanstekers of iets dergelijks mee.

Vlaggen groter dan één vierkante meter dienen aantoonbaar door middel van een certificaat brandvertragend te zijn. Spandoeken of andere voorwerpen met, in de ogen van stewards, het beveiligingspersoneel en/of de politie, discriminerende of provocerende teksten, afbeeldingen of vormen zijn niet toegestaan. 

Na afloop van de wedstrijd worden Ajaxsupporters enige tijd opgehouden in het uitvak, voordat het stadion mag worden verlaten. 

Verder adviseren we je @AjaxFancare en de pushberichten in de Ajax-app in de gaten te houden. Laten we er met z’n allen een mooie trip van maken. Goede reis en tot in Praag! 

Aanbevolen
Maak kennis met Ajax’ tegenstander Slavia Praag

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >