Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Farioli spreekt tegen dat hij in duel met Al-Wasl alleen jeugd opstelt

Ajax streek maandag neer in Wageningen voor een trainingskamp in eigen land. Ook worden er twee oefenduels gespeeld: donderdag tegen Al-Wasl FC en vrijdag besloten tegen Olympiakos. Beide duels zijn even belangrijk, benadrukt Francesco Farioli.

16 juli 2024 - 08:09
Farioli Wasl 1200
Ajax speelt twee oefenduels tijdens het trainingskamp. © AFC Ajax

“Het zijn over twee duels honderdtachtig minuten die ons scheiden van de eindbeslissingen die ik moet nemen richting de opstelling tegen FK Vojvodina,” vertelt Farioli in gesprek met schrijvende media, waaronder Ajax Life.

Onze vraag was hoe hij de spelers gedurende de twee oefenwedstrijden gaat gebruiken, want het zijn de laatste twee tests richting Vojvodina-thuis. De oefenmeester spreekt tegen dat hij in het duel Al-Wasl louter spelers van Jong Ajax opstelt. Dit werd eerder wel zo gecommuniceerd.

“Ik probeer alle minuten zo goed mogelijk over de spelers te verdelen. Sommige jongens zijn natuurlijk al langer in voorbereiding met ons dan anderen. De twee wedstrijden geven me een goed beeld over de spelers waarvan ik vind dat ze uiteindelijk moeten starten in het thuisduel met Vojvodina.”

Aanbevolen
Farioli hoopt Traoré er tegen FK Vojvodina bij te hebben

Farioli wil ervoor waken dat de gedachte bestaat dat het oefenduel met Olympiakos van meer importantie is dan die met Al-Wasl. “Beide wedstrijden moeten met dezelfde mentaliteit worden aangevlogen en zijn net zo belangrijk. De een dus niet belangrijker dan de ander. Het is de laatste kans voor de spelers om mij bepaalde informatie te verschaffen, zodat ik de beste beslissingen kan nemen.”

“Het is dus absoluut niet zo dat ik tegen Al-Wasl alleen maar jonge spelers laat voetballen,” vervolgt Farioli. “Na de wedstrijd tegen Olympiakos hebben we nog zes dagen tot Vojvodina-thuis om de batterij op te laden. We hebben dan nog vier trainingssessies in Amsterdam. Dan moeten we er staan.”

Voor Farioli is het een beetje schipperen met de belasting van spelers. Over de fitheid van de teruggekeerde Ahmetcan Kaplan, Josip Sutalo en Borna Sosa wilde hij nog niet teveel zeggen. “Dat is moeilijk oordelen. Ik heb ze nu pas één trainingssessie meegemaakt.” Steven Bergwijn en Brian Brobbey keren op 29 juli terug. Dat is dus pas na het heenduel met Vojvodina. Verder probeert Ajax Bertrand Traoré zo snel mogelijk speelgerechtigd te krijgen.

Aanbevolen
Farioli draagt oefenstof én tips zesjarig supportertje bij zich

“Er lopen als het ware drie voorbereidingen door elkaar heen,” aldus Farioli. “We willen iedereen zo snel mogelijk op hetzelfde pad krijgen. Vojvodina-thuis komt al heel vroeg, maar het is wat het is. Daar heb ik geen controle over. Natuurlijk wil ik het liefst vanaf dag één de hele groep bijeen en fit hebben, maar zo is de situatie nou eenmaal helaas niet.”

“Voor mij zijn dat overigens geen excuses. De spelers die hier al vanaf het begin zijn, hebben het fantastisch tot dusver gedaan. Ik denk dat we overal op de goede weg zijn. De komende trainingsweek wordt ook heel belangrijk.”

Het duel op donderdag 18 juli tegen Al-Wasl vindt plaats op het complex van TEC Tiel en begint om 18.30 uur. De wedstrijd is uitverkocht. 

Aanbevolen
Traoré: ‘Ik heb alles aan Ajax gemist’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >