Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Farioli hoopt Traoré er tegen FK Vojvodina bij te hebben

Ajax streek maandag neer op de Wageningse Berg voor een intensief trainingsweekje. Eerder op de dag maakte onze club de terugkeer van Bertrand Traoré wereldkundig. Farioli liet na een snikhete oefensessie weten blij te zijn met de aanvallende versterking.

15 juli 2024 - 20:57
Farioli 1200
Farioli verwacht veel van Traoré. © Pro Shots

“Nu kunnen we eindelijk over hem praten,” stelt Farioli lachend langs de lijn van het strakke veld van Stadion De Wageningse Berg. De trainer praat immers alleen over voetballers die onder contract staan van Ajax. En Bertje heeft zijn handtekening inmiddels gezet.

Farioli maakte na de training tijd voor de schrijvende media, waaronder Ajax Life.
Waarom wilde Farioli de aanvaller uit Burkina Faso graag hebben? Het was uiteraard de eerste vraag. De trainer voelde die al aankomen. “Ik voerde interessante gesprekken met Traoré, waarbij ik hem vertelde hoe ik naar hem kijk. Ik zie in hem een rechtsbuiten, die ook naar binnen kan komen.”

“Ik werd tijdens de gesprekken blij van hoe hij zijn rol bij Ajax ziet,” vervolgt Farioli. “Traoré wilde dolgraag terugkomen. Hij is van mening dat zijn verhaal in Amsterdam nog niet klaar is. Dat vond ik mooi om te horen. Hij is heel gemotiveerd om een nieuw voetbalhoofdstuk bij Ajax te schrijven.”

Aanbevolen
Farioli spreekt tegen dat hij in duel met Al-Wasl alleen jeugd opstelt

“Jullie kennen hem natuurlijk al goed, want jullie konden hem een seizoen lang volgen bij Ajax. Daarna was zijn voetbalreis lang met Olympique Lyon, Aston Villa, Instanbul Basaksehir en Villarreal CF. In Turkije kwam ik hem als trainer bij Alanyaspor nog tegen. Hij speelde toen heel goed tegen ons. Hij was een continue dreiging vanaf rechts. Hij kan individueel het verschil maken. We moeten bij Ajax als ploeg zorgen dat hij veel in de beste positie komt om zijn acties te maken.”

Het kost Farioli weinig moeite de overige kwaliteiten van Traoré op te sommen. “Hij is speciaal als linksbenige buitenspeler met veel kwaliteit. Hij heeft de power en het fysiek om diep te gaan. Dat zijn karakteristieken die we zoeken. Hij heeft ook de wil om defensief zijn taken te vervullen. Dat is fundamenteel voor mij. Dat hij die wil heeft, liet hij bij Villarreal ook zien onder trainer Marcelinho. Ik was in mijn gesprekken met hem ook heel duidelijk over mijn verwachtingen. Hij weet wat we zoeken.”

Dat Traoré met zijn 28 jaar de nodige ervaring meebrengt, vindt Farioli een ontzettend prettige bijkomstigheid. De oefenmeester wil een omgeving creëren waar jonge spelers zich aan wat oudere jongens kunnen optrekken. “Ik verwacht dat Traoré een voorbeeld voor de jonge spelers is op het veld, maar ook daarbuiten.”

Aanbevolen
Farioli draagt oefenstof én tips zesjarig supportertje bij zich

Het tweeluik met FK Vojvodina nadert snel. Razendsnel. Ajax speelt het eerste duel al op donderdag 25 juli in een uitverkochte Johan Cruijff Arena. Of Traoré dan al een rol van betekenis kan spelen, is van een aantal zaken afhankelijk.

“We moeten kijken hoe hij er fysiek voorstaat. We willen hem zo snel mogelijk speelklaar hebben, maar moeten dat ook niet overhaasten. Zeker niet met het spel dat ik wil spelen. We nemen dus geen risico’s. Ik hoop hem snel op het trainingsveld te zien om te kijken hoe fit hij is. Andere spelers hebben al een maand voorsprong en werken keihard.”

Daarbij is niet al het papierwerk klaar, dus Traoré is momenteel nog niet speelgerechtigd. Dat alles – Farioli noemt het bureaucratie – moet eerst op orde worden gebracht. Ajax doet er alles aan dat proces te versnellen. “We hopen dat we hem speelgerechtigd hebben voor de duels met Vojvodina.”

Aanbevolen
Traoré: ‘Ik heb alles aan Ajax gemist’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >