Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Farioli draagt oefenstof én tips zesjarig supportertje bij zich

Er zijn drie dingen die meteen opvallen als je Francesco Farioli op het trainingsveld ziet: hij is vocaal ontzettend aanwezig, hij heeft vrijwel altijd een bal vast én uit de achterkant van zijn trainingsbroek steekt steevast een rol papier. Wat staat daarop?

16 juli 2024 - 09:09
Papier 1200
Tips van een supportertje. Farioli draagt ze bij zich. © AFC Ajax

Op de historische voetbalgrond van de Wageningse Berg zien we Farioli op dag één van het trainingskamp weer uit volle borst coachen. De intensiteit is wederom hoog. De trainer maakt na de oefensessie tijd voor schrijvende media, waaronder Ajax Life. Langs de boarding spreekt Farioli honderduit.

Tijdens het loopje van het hotel naar het trainingsveld willen meerdere Ajaxsupportertjes met de Italiaan op de foto. Geduldig poseert hij met ieder van hen. Tips krijgt hij ongevraagd ook, zo blijkt uit het gesprek dat we met hem hebben. Hij wordt gevraagd naar de rol papier die continu uit zijn trainingsbroek steekt.

“Op die papieren staat de oefenstof voor elke trainingssessie. Het is bijna elke dag een heel nieuw boekwerk. Als jullie willen, kan ik het wel even laten zien en met jullie delen,” zegt Farioli met een gulle lach. Ondertussen ontrolt hij de papieren waarop een hoop tekst staat. Vluchtig toont hij de hele papierhandel.

Aanbevolen
Farioli spreekt tegen dat hij in duel met Al-Wasl alleen jeugd opstelt

“Kijk, op dit papier staat een suggestie van een jong supportertje. Die kan ik natuurlijk niet met jullie delen, haha! Daar staat een ander spelsysteem op, net als wat suggesties voor spelers die we moeten halen. Het jochie was ongeveer zes jaar. Hij zei: ‘Coach, dit kan ook een goed systeem zijn.’ Wat dat systeem is? Dat hou ik natuurlijk geheim!”

Farioli draagt de hele papierwinkel in zijn broek voor als het nodig is. “De oefenstof voor de dag heb ik uiteraard goed in mijn hoofd zitten. Af en toe kijk ik er even op. Het is puur voor back-up.”

Verder viel op dat er harde hiphopmuziek uit de jaren negentig opstond, toe de spelers Stadion De Wageningse Berg betraden. We hoorden The Notorious B.I.G., EPMD, Nas, Redman, Gang Starr en Big Pun uit de speakers knallen, terwijl de spelers onder een tentje in de schaduw aan het warmfietsen waren.

Volgens Farioli is het niks nieuws. “Dit gebeurt normaal ook in de gym. Het is gewoon bedoeld om warm te worden en in de goede sfeer te komen. Het was nu buiten alleen bij aankomst om de boel een beetje te activeren. De muziekkeuze komt van de jongens zelf.”

Aanbevolen
Farioli hoopt Traoré er tegen FK Vojvodina bij te hebben

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >