Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Traoré: ‘Ik heb alles aan Ajax gemist’

Bertrand Traoré is weer speler van Ajax. Hij tekende maandag een contract tot medio 2026. De 28-jarige aanvaller kan niet wachten om zijn energie over te brengen op supporters, zoals hij in zijn eerste periode ook vaak deed.

15 juli 2024 - 17:18
Reactietraore800
Deze lach kennen we maar al te goed! © AFC Ajax

De voetballer uit Burkina Faso was transfervrij nadat hij uit zijn contract liep bij Villarreal CF. De Spanjaarden wilden hem graag behouden. Hoewel Traoré dat aanbod absoluut waardeerde, kon hij de lokroep van Ajax niet weerstaan. “Ik kan niet zeggen dat het een moeilijke keuze was. Als ik mijn hart zou volgen, zou ik altijd voor Ajax kiezen.” 

De goedlachse Traoré vertelt dat in zijn welkomstinterview met Ajax TV. Daar zegt hij ook dat een terugkeer altijd in zijn achterhoofd zat. “Ik wist dat ik hier nog niet klaar was toen ik vertrok. Ik had een heel goed seizoen hier. Niet geweldig, want we wonnen geen titel en verloren de Europa Leaguefinale. Het had fantastisch kunnen zijn. Er zijn hier nog wat ongedane zaken. Ik ben blij om terug te zijn en dat af te maken.”

Traoré streek na zijn periode in Amsterdam achtereenvolgens neer bij Olympique Lyon, Aston Villa, Instanbul Basaksehir en dus Villarreal. Om eerlijk te zijn waren we hem een beetje uit het oog verloren. Hoe goed is de 28-jarige aanvaller nog? Op die vraag geeft hij zelf antwoord. 

“Ik kom terug als een betere speler, meer volwassen en ervaren. Ik kampte met wat blessures de laatste jaren. Ik vind dat ik het goed heb gedaan bij Villarreal, waar ik een half seizoen blessurevrij ben geweest. Nu ben ik fit. Nog niet wedstrijdfit, want ik ben op vakantie geweest.”

Voordat Traoré zijn handtekening zette, sprak hij al met Francesco Farioli. “Ik heb nooit onder hem gespeeld, maar ik ken hem wel. Hij is een goede trainer en heeft het goed gedaan in Frankrijk. Ik denk dat we zo’n type nodig hebben. Hij is jong, maar ook ervaren. Hij brengt positieve energie. Dat kan goed uitpakken in de toekomst.”

Aanbevolen
Farioli hoopt Traoré er tegen FK Vojvodina bij te hebben

Ook zocht de aanvaller contact met oud-ploeggenoot Kenny Tete. “Ik hoop dat een paar van de jongens van toen mijn voorbeeld volgen,” zo vertelt Traoré lachend. “Ik heb alles aan Ajax gemist. Ik heb hier maar één seizoen gespeeld, maar het was het beste seizoen uit mijn carrière, met de mooiste herinneringen. De club en fans zijn zo speciaal.”

“Ik had een bijzondere band met supporters,” vervolgt Traoré. “Misschien doordat ik een attractieve speler ben om naar te kijken. Mensen komen naar het stadion om dit soort voetballers te zien. Ik probeer plezier te hebben in mijn spel en dat terug te geven aan de fans. Dat is mijn kwaliteit. Ik probeer energie over te brengen op supporters.” 

Traoré hoopt met Ajax weer de weg naar boven te vinden. “Het belangrijkste is om de club terug te brengen naar de top. Terugkeren in de Champions League, prijzen winnen. Dat moeten we met z’n allen proberen te bereiken, zo snel mogelijk. Ik kijk ernaar uit om het veld van de Johan Cruijff Arena weer te betreden en de supporters weer te zien.” 

Tot snel, Bertrand!

Aanbevolen
Laat Traoré mij asjeblieft weer tot waanzin drijven!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >