Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ramaj vindt het moeilijk te accepteren dat Ajax in grote crisis zit

Diant Ramaj heeft inmiddels zeven wedstrijden in Ajax 1 achter zijn naam staan. Toch was hij voor velen een onbekende doelman, toen hij afgelopen zomer overkwam van Eintracht Frankfurt. De Duitser is blij dat hij zich nu mag bewijzen, maar baalt van de beroerde situatie waarin Ajax verkeert.

22 november 2023 - 10:45
Ramaj Artikel 1200
Ramaj hoopt met Ajax de weg omhoog te vinden. © Pro Shots

“Voor velen was het een wonder dat ik bij Ajax kwam spelen,” vertelt Ramaj in gesprek met Ajax TV. “Maar ik weet wat ik in m’n mars heb. Intern bij de club wisten ze dat ook. Ik moest het alleen nog aan de rest laten zien. Ik ben erg blij dat ik dat kan doen, ondanks de lastige fase waarin we zitten. Ik ben hier op m’n plek.”

Bij zijn komst naar Amsterdam was voor Ramaj glashelder dat Gerónimo Rulli de eerste keus was onder de lat. De keeper wilde zich op de trainingen bewijzen, zodat hij er klaar voor zou zijn wanneer de trainer hem nodig had. Dat moment leek al snel te komen, toen Rulli in de openingswedstrijd van het seizoen ongelukkig geblesseerd raakte. Maurice Steijn koos echter voor Jay Gorter als vervanger.

“Het was voor mij nogal onverwacht dat ik toen niet in het doel kwam te staan,” kijkt Ramaj nu terug op die beslissing. “Dat was de keuze van de trainer. Ik probeerde het te accepteren. Het was belangrijk door te gaan en in de training nog meer m’n best te doen. Ik wist dat ik ooit de kans zou krijgen. Dat was ook zo. Toen was het aan mij.”

Aanbevolen
Koeman beoordeelt dolblije debutant Hato vooral op basis van trainingen

Op bezoek bij FC Utrecht maakte Ramaj zijn eerste officiële minuten. Ajax stond vol onder druk en de club verkeerde in crisis. “Er zijn betere momenten om je debuut te maken. Er was zoveel stress met die 3-3 op het scorebord. Ik probeerde de ploeg te helpen en zekerheid te bieden. Niets spectaculairs doen in de laatste fase van de wedstrijd. Helaas werd het uiteindelijk toch 4-3. Dat was heel zwaar voor mij.”

Ajax zakte steeds dieper weg in het moeras. De club bungelde zelfs even op de laatste plaats. Dat kwam hard aan bij de zomeraanwinst. “Dit is een topclub, met veel titels op z’n naam. Een club met een enorme historie. Voor mij was het in het begin heel moeilijk te accepteren dat zo’n grote club in zo’n crisis kon zitten. Dat hoort gewoon niet. Maar in het leven is het soms zo dat je helemaal aan de grond moet zitten, om weer volledig naar de top te gaan.”

Het zijn woorden waaruit we kunnen opmaken dat Ramaj strijdbaar is. Hij wil met Ajax weer de weg omhoog vinden. “We moeten een eenheid worden en als team voetballen. We zijn op de goede weg, maar we zijn er nog niet. Onze opmars gaat door. Als we hier later op terugkijken, zeggen we: het was een moeilijke tijd, maar we kwamen er sterker uit.”

We hopen heel hard dat Ramaj met die laatste woorden gelijk krijgt.

Aanbevolen
Stop de tijd: de sleepbewegingen van Kanu in De Meer

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >