Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag geeft Danilo kans, maar kijkt ook naar aanvallende impulsen

Danilo Pereira is met een gezonde mate van enthousiasme teruggekeerd bij Ajax. Erik ten Hag wil de Braziliaanse spits aankomend seizoen best een kans geven, maar kijkt samen met Marc Overmars ook naar nieuwe aanvallende impulsen op de transfermarkt.

09 juli 2021 - 17:12
Daniloth800
Danilo vermaakt zich prima in De Lutte. © AFC Ajax

Danilo lijkt zich in de voorbereiding als een vis in het water bij Ajax te voelen. De spits stelde voorafgaand aan de eerste training al dat het goed voelde om weer ‘thuis’ te zijn en staat vaak met een brede glimlach op het veld. Zoiets is altijd mooi om te zien, maar we zijn vooral benieuwd welke rol er voor Danilo is weggelegd dit seizoen.

“Danilo heeft het vorig jaar uitstekend gedaan bij FC Twente, met name tijdens de eerste helft van het seizoen,” zo reageerde Ten Hag op de vraag welke indruk hij van de Braziliaan heeft. “Hij heeft zich bij Twente goed getoond en heeft kwaliteiten die ons kunnen helpen.” Dat zijn mooie woorden, maar er is altijd een ‘maar’.

“Het is nog een hele lange weg tot 1 september,” zo doelt Ten Hag op het verstrijken van de zomerse transferdeadline. “Er kan nog heel veel gebeuren.” De trainer lijkt de spits dus wel een kans te willen geven, maar het klinkt nou ook niet per se alsof Danilo de droomkandidaat voor in de punt van de aanval is.  

Aanbevolen
Ten Hag schroomt niet om Onana na schorsing ‘gewoon’ in te zetten

En dus is Ajax op zoek naar aanvallende impulsen, zoals de club dat eigenlijk altijd wel is. “In de basis hebben we een sterke selectie, maar onze wens is wel om nieuwe energie in de aanval te brengen. We hebben meerdere opties. Als Marc zich ergens in vastbijt, laat hij niet snel los,” aldus Ten Hag over de casus Berghuis-Kamaldeen.

Toch is het best opvallend dat Ajax vooral bezig is met buitenspelers, terwijl de spoeling van de spitspositie dunner is. Waarom de focus op vleugelflitsers ligt? “Dat heb ik niet gezegd. Ik zei dat we naar impulsen in de voorhoede kijken. Er zijn specifieke kwaliteiten waarnaar we op zoek zijn, wat ook de balans in de voorhoede ten goede moet komen.” 

De trainer wil zich trouwens ook niet blindstaren op een specifieke positie, want op iedere plek is een versterking altijd welkom. “Je zou meer kunnen denken: wat mis je nog in de selectie? Daar kijk ik naar. Daarnaast moeten er vervangers worden gehaald voor als er sterkhouders weggaan.”

Aanbevolen
‘Baas, Baas, Baas!!!’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >