Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Campeones! Tagliafico en Martínez pakken Copa América!

Ajax kan rekenen op twee opgetogen Argentijnen als Nico Tagliafico en Lisandro Martínez aansluiten in de voorbereiding. Het tweetal legde met Argentinië beslag op de prestigieuze Copa América. Brazilië werd in de finale met 1-0 verslagen.

11 juli 2021 - 07:41
Tagliafico Copa 1200 (1)
Deze beker moet serieus best zwaar zijn! © Nico Tagliafico

Martínez zag het allemaal vanaf de reservebank gebeuren en kwam niet in actie, terwijl Tagliafico na ruim een uur spelen mocht invallen. Sowieso maakte Tagliafico beduidend meer minuten dan zijn ploeggenoot bij Ajax, die wel in de basis stond toen Bolivia met 4-1 aan de kant werd geschoven.

Brazilië moest zo zijn meerdere erkennen in het eigen Estádio Maracanā. De Argentijnen kwamen voor rust op voorsprong via Angél Di María, die een fraaie dieptepass handig over doelman Ederson in het doel wipte. Het bleek de enige treffer in de finale, waarna we onze Ajacieden de beker zagen liften. Een beker die ertoe doet in het Zuid-Amerikaanse voetballandschap.

Aanbevolen
Argentijnen met basisklant Martínez naar knock-outfase Copa América

Martínez en Tagliafico kunnen even bijkomen en genieten van al het moois, waarna het tweetal zich vermoedelijk tijdig aansluit bij de selectie voor de Oostenrijkse trainingsweek in Bramberg am Wildkogel. Dat zal dus zijn in fase vier van de door Erik ten Hag geïntroduceerde ‘vier-fasen-voorbereiding’.

“Momenteel zitten we in fase twee,” stelde Ten Hag in De Lutte. “De derde fase volgt wanneer de Oranje-internationals aansluiten en van fase vier kunnen we spreken bij de terugkeer van mannen als Edson Álvarez en Antony.”

Aanbevolen
Ten Hag spreekt van 'vier-fasen-voorbereiding'

De twee Argentijnse Ajacieden noemde Ten Hag niet, maar voor elke speler wordt een apart programma opgesteld. “Wij hebben veel internationals die op verschillende toernooien en continenten actief zijn. Ze worden allemaal anders belast en hebben ook verschillende vakantieperiodes.”

Dat vraagt dus op maatwerk, zo wil de trainer maar zeggen. “We bekijken per speler wat het beste opbouwprogramma is. Daarbij houden we rekening met zowel de fysieke als de mentale omstandigheden. Om alles precies in elkaar te laten vallen, is soms best complex.”

Normaal gesproken mogen Ajacieden maximaal 24 uur genieten van succes. We gokken zomaar dat Tagliafico en Martínez er dit keer ietsssss meer de tijd voor nemen, haha! Tot snel, heren!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >