Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Voetballers GVV’57 steunden cluppie met groot Ajax-sponsorbord

Als je in Noord-Brabant woont en je ging de laatste jaren voetballen bij GVV’57 uit Grave, dan stuitte je als amateurvoetballer op een bijzonder bord langs het veld. Eentje met een slogan die we goed kennen en ook dat logo komt ons wel héél bekend voor.

16 juni 2021 - 11:06
Bord 1200
Bijzonder bord langs de lijn, ergens in Noord-Brabant. © Nick Jansen

Het bord is ontworpen door één van de amateurspelers van GVV’57, de club die vorig jaar met twee andere verenigingen fuseerde tot EGS ’20. Maar het bord staat er nog. Met de nadruk op nóg, zo horen we van mede-initiatiefnemer en speler Nick Jansen.

Jansen: “Onze club ligt in de buurt van Nijmegen, dus hier voetballen een aantal fanatieke NEC-supporters. Zij kwamen als eersten met een soortgelijk bord, dus de Ajaxsupporters binnen onze club konden niet achterblijven. We waren met veel meer. Samen met twee anderen nam ik het initiatief tot dit bord, met de logo’s van Ajax en GVV. Plus de zin ‘dit is mijn club, mijn ideaal’. Een tekst die zowel op Ajax als ons eigen cluppie sloeg."

Aanbevolen
Het verhaal achter ‘die leipe beer met die tandenstokers op zijn kop’

Met de Ajax-/NEC-borden steunen de voetballers hun cluppie bovendien, want er werd ‘gewoon’ sponsorgeld neergeteld om de borden te mogen ophangen. “We vonden het leuk om onze club te steunen, want om er te hangen, moet je wel betalen. Er waren genoeg mensen die het leuk vonden om de club te helpen.”

De borden van Ajax en NEC, gecombineerd met het eigen clublogo, zorgden natuurlijk ook voor een leuk stukje rivaliteit op de club. Jansen: “Later kwam er ook nog een bord met het Feyenoord-logo erop. Dus er hangen er drie. PSV-fans binnen de club kwamen nooit over de brug, haha!”

Volgens Jansen blijven de borden niet staan, nu de fusie tot EGS ’20 is voltooid. “Nee, deze verdwijnen. We zijn immers een nieuwe club geworden door de fusie met twee andere verenigingen. Maar goed, ongetwijfeld zaten bij die andere twee clubs ook weer Ajaxsupporters, dus ik sluit niet uit dat we ooit weer zoiets gaan doen. Ik zit in de sponsorcommissie, dus zit dicht op het vuur.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >