Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

TV-tip: Jonge Ajacieden spelen halve finale EK tegen Jong Duitsland

We zeggen het gewoon maar eerlijk: we hadden niet verwacht deze tv-tip te hoeven tikken, maar Jong Oranje verraste door de leeftijdsgenoten uit Frankrijk in de kwartfinale uit te schakelen. En dus staat er donderdagavond een prachtige halve finale op het programma met Jong Duitsland als opponent.

03 juni 2021 - 10:03
Schuurs U21 1200
Schuurs was sterk tegen de Fransen. Ook tegen de Duitsers? © Pro Shots

Een Ajacied die tegen de Duitsers sowieso in actie gaat komen is Perr Schuurs. De verdediger maakte tegen Frankrijk een uiterst solide indruk en zal het centrum vormen met oud-Ajacied Sven Botman. De jonge Franse haantjes liepen tegen een kater aan door vlak voor het eindsignaal met 2-1 geklopt te worden.

Het avontuur gaat dus verder. Tegen Duitsland, dat Denemarken uitschakelde na strafschoppen. Een compleet andere ploeg dan de Fransen. Eentje zonder echte vedettes, maar het is wel een team. Schuurs stelde in aanloop naar het duel al dat Jong Duitsland een totale tegenpool is van de Franse ploeg. “Ze kunnen negentig minuten volle bak blijven gaan, zo niet langer.”

Met Jurgen Ekkelenkamp, Kjell Scherpen en Devyne Rensch heeft bondscoach Erwin van der Looi nog drie Ajacieden tot zijn beschikking, maar vermoedelijk zullen zij de halve finale vanaf de bank beginnen.

De halve finale begint donderdag om 21.00 uur en is live te volgen via NPO3. Heb je zin in bespiegelingen vooraf? Schakel de kijkbuis dan vast om 20.25 uur in.

Overigens is de Duitse equipe geen onbekende, want in de groepsfase troffen de twee landen elkaar ook al. Toen werd het 1-1. Zo’n matige wedstrijd als toen verwachten we nu echter niet, dus zorg dat je op tijd inschakelt als de bal gaat rollen in de MOL Aréna Sóstó in Székesfehérvár.

De winnaar neemt het zondag om 18.00 uur in de finale op tegen Jong Portugal of Jong Spanje. Maar goed, zo ver zijn we natuurlijk nog niet.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >