Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Scorende Schuurs strandt met Jong Oranje in halve finale van EK onder 21

Het is Jong Oranje donderdagavond niet gelukt om de eindstrijd van het EK onder 21 te bereiken. Waar de talenten eerder nog stuntten tegen titelfavoriet Frankrijk, daar waren de leeftijdsgenoten van Duitsland simpelweg een maatje te groot voor Perr Schuurs en co.

03 juni 2021 - 22:50
Nedduischuurs800
Schuurs wist al snel dat het een moeilijke avond zou worden... © Pro Shots

Zonder al te overmoedig over het halve finaleduel te denken, betraden de jonge Oranjeklanten het veld met een zekere mate van zelfvertrouwen. Dat mag ook best, als je een paar dagen eerder de torenhoog favoriet hebt uitgeschakeld. Maar goed, om een eindtoernooi te winnen, moet je iedereen kunnen verslaan. 

Bij de Nederlandse talenten stond Schuurs in de basis, terwijl Kjell Scherpen, Devyne Rensch en Jurgen Ekkelenkamp vanaf de bank begonnen. De Limburgse verdediger had zijn warmloopjack echter nog niet uit of de bal lag al twee keer in het netje. Florian Wirtz ontsnapte tweemaal aan de aandacht van Sven Botman, waardoor Jong Oranje na acht minuten al tegen een 0-2-achterstand aankeek.

Het was dus vooral een kwestie van lijmen, repareren en de rug rechten. De jonge Oranjeleeuwen kregen wel wat kansjes, maar Duitsland bleek simpelweg een maatje te groot. Die mannschaft oogde fitter, feller en vooral een stuk volwassener. Zo kon het gebeuren dat Jong Oranje gedurende de eerste helft amper in het stuk voorkwam.

Toch zorgde Schuurs na de thee weer voor nieuwe hoop. Een vrije trap werd verlengd en kwam plots voor de voeten van de vrijstaande Ajacied terecht. Zijn inzet was vervolgens niet hard, maar wel goed genoeg om de Duitse doelman te verrassen. Niet veel later mocht Rensch zijn debuut in het Jong Oranjeshirt maken.

Trainer Erwin van de Looi stuurde ook wat aanvallende krachten het veld in, maar een slotoffensief bleef helaas uit. Myron Boadu vond nog wel het doel, maar hij deed dit vanuit buitenspelpositie. Zo verloor Jong Oranje dus met 1-2 van Duitsland en blijft het steken op een toch wel verrassende halve finaleplek. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >