Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Mazraoui: ‘Ik wil Amsterdam verlaten als een held’

Noussair Mazraoui wil Ajax alleen door de voordeur verlaten en stelt dat een langer verblijf in Amsterdam nog altijd een reële optie voor hem is. Toch is de rechtsback ook realistisch over de lopende contractonderhandelingen en beseft hij dat het een steeds lastiger verhaal wordt.

10 november 2021 - 09:54
Mazraoui 1200
Mazraoui beaamt dat de contractonderhandelingen lang duren. © Pro Shots

De situatie rondom Mazraoui is bekend. Ajax wil langer door met de verdediger en zelf staat hij ook open voor een contractverlenging. Sinds zijn switch naar zaakwaarnemer Mino Raiola lijken de onderhandelingen echter moeizaam te verlopen. Er is nog altijd geen witte rook en veel supporters beginnen hem inmiddels te knijpen.

Mazraoui begrijpt dat wel. “We zijn nu nog bezig met het proces van praten en onderhandelen. Dat is vol aan de gang. We moeten kijken wat eruit komt, maar mensen zijn niet dom. Hoe langer het duurt, hoe moeilijker het wordt,” vertelt hij in alle eerlijkheid in het programma Bij Andy in de auto.

Hoewel hij geniet van iedere minuut dat hij het wit-rood-witte-shirt draagt, weet Mazraoui dat het moment van een transfer ook steeds dichterbij komt. “Ik zit nu zeventien jaar bij Ajax en ik word 24. Ik ken niks anders dan Ajax. Op een gegeven moment krijg je wel het gevoel dat je een stap wil maken. Ik wil niet zeggen dat het dit seizoen zo moet zijn, maar het moet ook niet langer dan twee jaar meer duren.”

Aanbevolen
Waan van de dag

Toch benadrukt de rechtsback nogmaals dat dit niet wil zeggen dat hij geen krabbel gaat zetten onder een nieuwe verbintenis. Hij zou bijvoorbeeld ook nog anderhalf jaar kunnen vlammen in de Johan Cruijff Arena en dan de stap maken. “Ik sta daarvoor open en dat heb ik ook gezegd tegen Marc Overmars. Ik ben daar heel eerlijk in.”

Wanneer een andere club zich meldt voor Mazraoui, moet het totaalplaatje voor hem kloppen. “Het gaat om het gevoel dat je erbij hebt. Ik moet mezelf er echt zien spelen. Het is moeilijk en ik heb er al goed over nagedacht. Daarom zeg ik ook dat ik ook open sta om bij te tekenen. Ik wil Amsterdam verlaten als een held.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >