Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax en familie Nouri bereiken akkoord over schadevergoeding

Het leek er lange tijd op dat een arbitragezaak duidelijkheid moest brengen, maar Ajax en de familie Nouri hebben na ruim vier jaar een akkoord bereikt over een schadevergoeding. Daarmee komt er een einde aan een slepende zaak.

07 november 2021 - 13:36
Nouri800
Nouri wordt nog altijd thuis verzorgd. © Pro Shots

Het was al langer bekend dat de familie Nouri en Ajax anders over zaken dachten. Er werd ondanks deze verschillen van inzicht lang geprobeerd om samen tot een vergelijk te komen, maar dat lukte niet. Daarom spande de familie dit jaar een arbitragezaak aan, die in oktober moest dienen. 

Die zaak is nu van de baan, zo lezen we bij de NOS. De twee partijen hebben een overeenstemming bereikt over de schadevergoeding. Het bedrag wordt niet bekend gemaakt, maar het gaat om kosten voor de verzorging van Abdelhak, het verlies van zijn verdienvermogen en de vergoeding van immateriële schade in de vorm van smartengeld. 

De advocaten van de familie lieten eerder dit jaar al weten dat Abdelhak permanent afhankelijk is van de zorg van anderen en dat hij niet heeft kunnen laten zien hoe zijn veelbelovende loopbaan als voetballer zich zou hebben ontwikkeld. 

Ondanks dat de situatie rond Nouri onveranderd is gebleven, gaat het sinds de intensieve thuisverzorging wel beter met hem. Hij is rustig en kan emoties zoals lachen en huilen laten zien. Communiceren doet hij middels gezichtsuitdrukkingen. Het is in ieder geval fijn dat beide partijen elkaar hebben gevonden.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >