Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Talent van De Toekomst De Ligt mee naar Oostenrijk

Matthijs de Ligt is de meest verrassende naam als we een blik werpen op de spelers die meegaan op trainingskamp naar Oostenrijk. De pas zestienjarige verdediger mag van Peter Bosz proberen om zich te bewijzen, al lijkt het erop dat het project-De Ligt er eentje is voor de langere termijn.

03 juli 2016 - 18:11
UsershyraDesktopajax_dataimages88dd7045c43d77ca97eed87030106387_normal
Dit is De Ligt. Wie weet gaan we nog veel van hem horen. © Pro Shots

Naast De Ligt gaan er nog 24 Ajacieden mee op trainingsweek naar Mayrhofen. Er sluiten weer vrij veel internationals aan, al ontbreekt Arek Milik uiteraard nog en is Thulani Serero evenmin van de partij. Mike van der Hoorn staat ook niet op de lijst, dus die transfer naar Swansea City komt er.

Het blijft ook nog even wachten op de Colombiaanse aanwinsten. Wel bestaat de kans dat we Mateo Cassierra later het vliegtuig pakt vanuit Colombia om halverwege ergens in te stromen. Hij is nog in afwachting van de juiste papieren. Davinson Sánchez maakt met Atlético Nacional in Zuid-Amerika het internationale bekertoernooi nog af.

Naast de vaste namen en Talent van de Toekomst De Ligt, stappen er maandag nog meer talenten in het vliegtuig. Frenkie de Jong bijvoorbeeld, de spelmaker van Jong Ajax. Ook Pelle Clement en Django Warmerdam zijn van de partij, net als Robert Muric en Richairo Zivkovic. Met name voor Zivkovic zal dit als een opluchting voelen.

Als je 'Appie' Nouri mist, dan kan dat kloppen. De middenvelder wacht nog altijd op zijn officiele debuut in het eerste elftal van Ajax en zal meer geduld moeten opbrengen. Nouri meldt zich voor een trainingsstage bij Oranje onder 19 en hij staat op de nominatie om het jeugd-EK te spelen.

De selectie van Ajax vertrekt maandag naar Oostenrijk, om daar dus de hele week te trainen. Ter afsluiting staat er zaterdag een oefenwedstrijd op het programma, tegen FC Liefering.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >