Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Riedewald helemaal niet bezig met vertrek in de winter

Jairo Riedewald is één van de grote talenten, die het de laatste maanden met een plekje op de bank moet doen. Door een schorsing van Nick Viergever lonkt er eindelijk weer een basisplaats voor de verdediger tegen PSV. Maar ook als hij niet zal spelen denkt Riedewald niet aan een vertrek in de winter.

17 december 2016 - 09:53
UsershyraDesktopajax_dataimages841c92116e9b05cc1030e058192ebead_normal
Een basisplaats tegen PSV lonkt voor de verdediger. © Pro Shots

Onder Peter Bosz leek Riedewald in het begin verzekerd van een basisplek in het team. Hij was Bosz’ nummer zes op het middenveld, zo gaf de trainer aan. Na de bekerwedstrijd tegen Willem II, waar de wisselspelers de kans kregen, koos Bosz daarna toch voor Lasse Schöne op de plek van Riedewald.

Achterin verloor hij de strijd met Viergever, waardoor Riedewald slechts sporadisch in actie kwam. Best moeilijk voor een jonge jongen, die gebaat is bij veel speelminuten. “Ik wil het liefst zoveel mogelijk spelen, zo’n vier wedstrijden in de maand. Dat is de afgelopen twee, drie maanden niet gelukt. Daar baal ik enorm van. Ik wil wedstrijden spelen, ervaring opdoen,” zegt hij tegen AT5.

Begrijpelijk, maar in tegenstelling tot een aantal bankzitters hoorde je van Riedewald geen wanklank in de media. Riedewald: “Zoals Kenny Tete al eerder zei in een interview: er zijn veel jongens die in jouw schoenen willen staan. Zo moet je het benaderen.”

Aan een vertrek of eventueel verhuurd worden heeft hij nog niet nagedacht. Ook als hij niet zal spelen tegen PSV hoeft hij niet weg. "Ik ben helemaal niet bezig met een transfer. Ik heb het naar mijn zin en het is dichtbij. Ik houd van Ajax. En mijn tijd komt nog wel,” besluit Riedewald.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >