Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!

Puntverlies Ajaxvrouwen tegen sterk ADO Den Haag

De Ajaxvrouwen hebben vrijdagavond voor het eerst dit seizoen punten verspeeld in eigen huis. Tegen een goed spelend ADO Den Haag kwam de ploeg van Ed Engelkes niet verder dan 1-1. Kelly Zeeman was trefzeker voor de Amsterdammers.

17 december 2016 - 00:36
UsershyraDesktopajax_dataimagesb93779442469291cbb01dce1f16d3cd3_normal
Gelukkig voor de Ajaxvrouwen speelde concurrent FC Twente ook gelijk. © Sjoerd Tullenaar

Ondanks het puntverlies tegen ADO zagen de Ajaxvrouwen de concurrentie niet dichterbij komen. Nummer twee FC Twente speelde namelijk thuis 1-1 gelijk tegen PSV. Daardoor staan de Ajaxvrouwen nog altijd vijf punten voor op de tukkers.

Waar de Amsterdammers meestal gewend zijn de bal te hebben, was de tegenstander dit keer brutaal genoeg om zelf ook initiatief te nemen. Zeker in de beginfase was ADO al een aantal keer dichtbij de openingstreffer. Pia Rijsdijk zette haar ploeg uiteindelijk op voorsprong.

Ook de Ajaxvrouwen kregen in de eerste helft een aantal goede kansen, maar wisten het net niet te vinden. “Toch kom je in de eerste helft eigenlijk goed weg,” zei Engelkes op de clubsite. “Hoewel we veel controle hadden, maakten we aan de bal te vaak de verkeerde keuze."

De koploper van de eredivisie kwam in de tweede helft beter voor de dag. De druk op het Haagse doel werd opgevoerd. Dat resulteerde uiteindelijk in het doelpunt van Zeeman. De aanvalster kopte een uitstekende vrije trap van Inessa Kaagman tegen de touwen.

De ploeg van Engelkes ging nog op zoek naar de volle pond, maar Kaagman, Soraya Verhoeve en Marjolijn van den Bighelaar hadden het vizier niet op scherp. Engelkes: “Een gelijkspel is geen rare uitslag. Maar met de kansen na rust waarbij je had moeten afdrukken, was winst mogelijk geweest."

De Ajaxvrouwen spelen nog één potje tot de winterstop. Volgende week staat de uitwedstrijd bij Telstar op het programma (aftrap: 19.30 uur).

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.