Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!

Jong Ajax winterstop in met zege en tweede plek

Jong Ajax heeft vrijdagavond een knappe overwinning behaald op bezoek bij Helmond Sport. De Amsterdammers begonnen stroef tegen de nummer zeven van de Jupiler League, maar herpakten zich in de tweede helft: 2-4.

16 december 2016 - 23:58
UsershyraDesktopajax_dataimages5716d898c936d62bddd007ff711cc98e_normal
Justin Kluivert wist net als twee weken geleden tegen Cambuur te scoren. © Pro Shots

Peter Bosz gaf donderdag in de bekerwedstrijd tegen SC Cambuur (2-1-nederlaag) zoals gebruikelijk de jeugd de kans, waardoor trainer Marcel Keizer zijn vaste waardes moest missen. Zo stonden Kaj Sierhuis, Justin Kluivert en Deyovaisio Zeefuik in de basis.

Na de zege was Keizer zeer te spreken over de prestatie van zijn jonge ploeg. “We spelen met een ploeg die met de week jonger wordt. Vanavond stond de halve onder 19 in het veld en maak je vier goals op Jupiler League-niveau,” zei de tevreden trainer op het digitale thuis van de club.

Toch begon Jong Ajax wat onwennig aan de wedstrijd. Robert Braber was na tien minuten dicht bij de openingstreffer, maar de Helmondse middenvelder zag zijn schot op de paal uiteen spatten. Niet veel later was het alsnog raak toen Leon Bergsma de bal knullig tegen zijn teamgenoot Terry Lartey-Sanniez schoot, waardoor de bal achter keeper Peter Leeuwenburgh belandde.

Jong Ajax herpakte zich na het tegendoelpunt. Justin Kluivert, twee weken geleden op bezoek bij Cambuur ook al trefzeker, zette zijn ploeg na een goede aanval weer naast Helmond. Zijn schot ging via de paal het doel in.

De Amsterdammers namen in de tweede helft het heft in handen en kwamen via Zeefuik op voorsprong, die zijn eerste doelpunt maakte voor Jong Ajax. Door een doelpunt van Damil Dankerlui na een uur spelen liep Ajax uit naar een comfortabele 3-1-voorsprong.

Teije ten Den maakte het vijf minuten voor tijd nog even spannend door de aansluitingstreffer te maken, maar Noussair Mazraoui maakte aan alle onzekerheid een eind door net als Zeefuik zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal te scoren: 2-4. Door de zege gaat Jong Ajax als nummer twee van de Jupiler League de winterstop in, op twee punten achter koploper VVV-Venlo.

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.