Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz steekt hand ook in eigen boezem na uitschakeling

Er is kritiek op de opstelling waarmee Ajax aantrad tegen SC Cambuur. Dat vindt Peter Bosz onterecht. Maar hij vraagt zich wel af of hij zijn werk als trainer goed heeft gedaan. Bosz plaatst na een nachtje slaap hardop vraagtekens bij zijn aanpak richting het KNVB-bekerduel.

16 december 2016 - 13:32
UsershyraDesktopajax_dataimagesd5913dcc89ef057bb6b7b58f64288fb1_normal
Bosz slikt in Leeuwarden een bittere pil. © Pro Shots

“Misschien omdat ik niet goed genoeg ben,” antwoordt Bosz als wordt gevraagd waarom zijn spelers niet op scherp stonden. Hij doet dat tijdens het persgesprek rondom de topper tegen PSV. “Het is misschien een serieuze vraag, want vooraf: zelfs als je geen trainer bent, zeg je: jongens, pas op.”

De trainer van Ajax weet dat zich iedere bekerronde wel eens verrassing voordoet en Ajax was gewaarschuwd, gezien de problemen die sc Heerenveen kende met een ploeg als IJsselmeervogels. De Friezen wisten pas in de slotfase het verschil te maken en wonnen met 0-1.

“Natuurlijk is dat gezegd, natuurlijk hebben we het daar over gehad, natuurlijk kom je met voorbeelden. Schijnbaar niet goed genoeg. Het is mij dus niet gelukt om de jongens met de juiste instelling het veld in te sturen. Dat er nu wordt getwijfeld aan mijn keuzes, vind ik te gemakkelijk. Dan had dat rondom Ajax - Panathinaikos al moeten gebeuren.”

Bosz zegt zelf net zo goed in de spiegel te kijken om spelers beter te motiveren. “Spelers ontwikkelen zich door, maar trainers moeten dat net zo goed doen. Schijnbaar de duels ervoor wel gelukt, maar nu niet. Complimenten voor Cambuur, ik wil de mensen niets tekort doen, maar ik probeer naar onszelf te kijken en we waren niet goed genoeg.”

Het is volgens Bosz nu ook even de vraag of hij Ajax al goed genoeg naar zijn hand heeft gezet. “Nog niet genoeg, nee. We hadden een moeizame start met slecht spel en slechte resultaten, na Rostov-uit hadden we de stijgende lijn – zeker qua spel – te pakken.”

“Dan kom je aan in de laatste week, met nog drie wedstrijden te gaan. Dan is het jammer, heel vervelend zelfs, als je die twee wedstrijden niet wint. PSV staat nu voor de deur en daar richten we ons op. Daar is voor ons een heleboel te winnen.”

“PSV hoeft de bal niet, maar dat zijn we gewend. Celta iets minder, de andere ploegen gunden ons de bal. Waar we heel veel mee bezig zijn geweest: om goed te staan als we de bal hebben, omdat je daar vaak als ploeg het meest kwetsbaar bent. Dat zal tegen PSV niet anders zijn.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >