Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz: 'Niet in de war raken na deze nederlaag'

Ajax was twintig duels op rij ongeslagen, maar kan na de dure nederlaag in Enschede weer opnieuw beginnen. "Dit was teleurstellend en onnodig," aldus trainer Peter Bosz.

11 december 2016 - 19:20
UsershyraDesktopajax_dataimages3d5ee3224b1b6b3ccec059d4ad24c4e6_normal
Dolberg kwam er tegen de stugge tukkers amper aan te pas. © Pro Shots

FC Twente hield de boel goed dicht en ja, als Amin Younes vlak voor rust had gescoord, dan hadden de tukkers moeten komen en was er voor Ajax meer ruimte geweest om gevaarlijk te worden. Maar Younes schoot na een fantastische dribbel naast. En dus bleef het lastig voetballen in de kleine ruimte. “We kregen een paar kansjes en wat vrije trappen. Dit is jammer, omdat we na een lange reeks niet hadden verloren, maar we moeten hier niet van in de war raken en met de kop omhoog weer verder,” kijkt de oefenmeester terug en vooruit.

Bosz vond het echter niet nodig om naast de tegenvallende Kasper Dolberg nog meer te wisselen. “Wisselen doe je met een doel. Ik vond dat wij FC Twente onder druk hadden en dat moeten we dan via de zijkanten proberen uit te spelen. Kasper vond ik niet goed spelen, maar op de vleugel was het moeilijker om verse krachten weg te zetten en ons middenveld stond goed aangesloten en daar liepen al creatieve spelers,” aldus Bosz tegenover Ajax Life.

Bosz zag zijn ploeg opnieuw slordig spelen in de eindfase en behoudens wat vrije trappen rond het strafschopgebied niet echt gevaarlijk worden. “Dit was teleurstellend en onnodig, maar het gebeurt wel. Geluk dwing je af. Dat deden we vandaag niet.”

De handsbal van Nick Viergever in de negenstigste minuut betekende zijn tweede gele kaart, een strafschop, schorsing tegen PSV en leidde uiteindelijk de nederlaag in. Bosz had de beelden zelf nog niet gezien, maar noemde de actie van Viergever desgevraagd ‘niet slim’, alvorens hij de bus instapte.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >