Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz baalt van remise: 'We konden de zege goed gebruiken'

In tegenstelling tot collega Phillip Cocu vond Peter Bosz dat de boeiende onderlinge confrontatie met PSV (1-1) wél een winnaar had verdiend. “Dat we die tweede treffer niet maakten, heeft ons opgebroken.”

18 december 2016 - 19:12
UsershyraDesktopajax_dataimages27de6c2889575d870c949d07aa231486_normal
Ziyech werkte hard, maar was ongelukkig in de eindfase. ©Pro Shots

In de traditionele nazit concludeerden beide trainers dat de onderlinge confrontatie een boeide en waardige toppers was. “Het gebeurt niet vaak dat een wedstrijd waar vooraf al heel veel over gesproken wordt, ook daadwerkelijk een leuke wedstrijd wordt. Vandaag denk ik wel. Dit was een wedstrijd waar veel strijd in zat,” aldus de trainer die al snel moest bijsturen vanaf de zijlijn.

Ajax wilde de Eindhovenaren in eigen huis meteen onder druk zetten, maar door het uitvallen van Kasper Dolberg en Anwar el Ghazi werden die plannen grondig verstoord. “Dat was inderdaad vervelend en het beperkte me in de rest van de wedstrijd, omdat ik nog maar een wissel had. Dan kun je niet vroeg wisselen want als er dan later nog wat gebeurt moet je met tien man verder.”

Vanaf zijn stoel zag Bosz dat Ajax ook met Vaclav Cerny en Mateo Cassierra het initiatief had. “De jongens die moesten invallen pakten het perfect op en als ploeg hebben we het goed gedaan. We drongen PSV terug en ik voelde dat het elftal goed stond. In de tweede helft scoorden we een prachtige goal en daarna kregen we kansjes om de tweede te maken. Dat deden we niet en dat heeft ons opgebroken. We hielden PSV daarmee in leven.”

De gelijkmaker van Siem de Jong was pijnlijk, al vond Bosz het een goede goal. “Alles valt precies goed. Hij neemt hem aan met zijn teennagel en schampt hem binnen. Jammer, helemaal omdat Davy bij hem stond. Hij speelde een hele goede wedstrijd, maar maakte daar een verkeerde inschatting.”

Ajax had na de nederlagen tegen FC Twente en Cambuur Leeuwarden met een overwinning van het veld moeten stappen, aldus Bosz. “Dat hadden we goed kunnen gebruiken. Als er een partij had moeten winnen, dan waren wij dat. Als ik mijn Ajaxpet afzet denk ik dat wij de betere kansen hebben gehad en dan is het zuur dat we de wedstrijd niet over de streep hebben getrokken.”

Door de puntendeling gaat Ajax met een achterstand van vijf punten op Feyenoord de winterstop in. Bovendien hebben de Rotterdammers een beter doelsaldo (plus dertien). “Deze ploeg heeft daar al ervaring mee, als ik me goed heb laten inlichten,” besloot Bosz. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >