Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax vergeet te winnen in duel van opvallende momenten

Snelle wissels door blessures, een heerlijke treffer van Davy Klaassen, de domper dankzij Siem de Jong: deze Ajax- PSV (1-1) zat bol van de verhalen. Dit viel ons vanmiddag op.

18 december 2016 - 17:39
UsershyraDesktopajax_dataimagese72944a80b55a4d8858b9364337d3576_normal
Ajax knokte, maar was te slordig om te winnen © Pro Shots

Denken aan De Meer
Wie het even miste dat een de wedstrijdbal vanuit de nok van het stadion door een parachutist naar beneden werd gebracht, was vast naar het spandoek op Noord aan het kijken. North Up Alliance had het beste uit de kast gehaald met een doek over ‘de goeie ouwe tijd’ in De Meer. Een prachtdoek, heerlijke nostalgie zo voor deze kraker. Alleen moesten die nostalgische gevoelens overtroffen worden door een heerlijke werkelijkheid van dit moment. Dat lukte helaas niet.

Wel wisselen, niet wisselen, wel wisselen
Hij kreeg een tikje tegen zijn bovenbeen en kwam ook nog gek terecht, en dat al in de tweede minuut. Kasper Dolberg hinkelde zich daarna door de wedstrijd heen. Vijf minuten, tien minuten, en wij bleven ons maar afvragen wanneer hij gewisseld zou worden. Dat moment leek in de 21ste minuut te komen. Waar eerst aangekondigd werd dat de Deen uit het veld ging, bleek het uiteindelijk de eveneens geblesseerde Anwar el Ghazi te zijn die door Mateo Cassierra werd vervangen. Weer drie minuten later werd Dolberg alsnog afgelost, door Vaclav Cerny.

Vuurwerk voor het vuurwerk
Hij kreeg het afscheid dat hij verdiende. Bijna iedereen bleef in de rust zitten voor Frank de Boer, de trainer die Ajax vier landstitels op rij bezorgde. Uitgerekend met allemaal PSV’ers in het uitvak begon De Boer nog even over 8 mei, over het mislopen van de titel. Het uitvak juichte; om De Boer daarna te horen spreken over die vier heerlijke titels, waarop het thuispubliek extra hard begon te juichen. Zoals het hoort, werd de oud-trainer ook getrakteerd op het nodige vuurwerk, voordat de tweede helft begon, dat zelf ook vol spreekwoordelijk vuurwerk zat.
O ja, voor de wedstrijd werd ook nog afscheid genomen van Mike van der Hoorn, langs de zijlijn.

Oh, oh, oh, oh, oh
Nee, het was niet de Kerstman die langskwam, dit was de verwondering na de treffer van Davy Klaassen vlak na rust. De voorzet kwam van Amin Younes, het overstapje was er van Cassierra, waarna de aanvoerder met buitenkantje rechts kon uithalen. A la Riechedly Bazoer vorig seizoen tegen Feyenoord. Alleen raakte de bal dit keer niet de paal, maar verdween vlak onder de kruising. De oh’s volgden in de Arena bij het zien van de herhaling.

De mislukte hattrick van Cassierra
Het werd 1-1. Inderdaad. Maar wat had Cassierra kans op kans om het duel vroegtijdig te beslissen. Eerst werd hij – terecht – teruggefloten vanwege buitenspel na een slim passje van Ziyech. Enkele minuten later stond hij weer oog in oog met Jeroen Zoet, maar schoot tegen de PSV-keeper aan. Tel daarbij zijn twee niet perfect geraakte schoten voor rust bij op, en een doelpuntje of drie had er net zo goed ingezeten deze middag. Al met al werden het dure missers, al had Ziyech ook een aardige kans om de drie punten in eigen huis te houden. 

Fluiten voor Siem, applausje voor Siem, en doelpunt voor Siem
Hij vroeg zichzelf ook al af hoe de Arena zou reageren op zijn terugkeer, in PSV-shirt. Het antwoord voor Siem de Jong kwam na bijna een uur spelen. Er was gefluit, veel gefluit, maar dat kon net zo goed zijn voor Andres Guardado, die het veld moest verlaten. De Mexicaan was betrokken bij Ajax’ beide blessuregevallen voor rust. Op het gefluit, vooral op Zuid, volgde een bescheiden applaus. Voor Siem. En wat ons betreft had het daarbij mogen blijven. Zijn eerste kans wist hij nog vakkundig om zeep te helpen, maar in de 81ste minuut maakte hij alsnog de gelijkmaker. 

Beroerde week maar snel vergeten
Al met al was de laatste voetbalweek van 2016 er een om snel te vergeten, met de nederlagen tegen FC Twente en Cambuur, en het gelijkspel tegen PSV. Het gat met Feyenoord is nu vijf punten, maar achtervolgen kan Ajax als de beste. Misschien heeft Frank de Boer nog een tip daarover voor Peter Bosz, die na een leuke eerste seizoenshelft toch niet lekker de kerstdagen in zal gaan.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >