Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax - PSV: drie dingen die je vooraf moet weten

Er staat nogal wat op het spel aankomende zondag tegen PSV. Bij winst stuurt Ajax PSV met zes punten achterstand de winterstop in, bij verlies zien de Amsterdammers PSV langszij komen en wellicht de achterstand op Feyenoord groter worden. Dit zijn drie zaken die je voorafgaand aan de topper moet weten.

17 december 2016 - 13:07
UsershyraDesktopajax_dataimagesea80279eba9e6d6ed3281c5a9721b025_normal
Het afscheid van Milik is nog even uitgesteld. © Pro Shots

PSV-fans niet in gesponsorde kersttrui naar Amsterdam
We beginnen met een grappig bericht uit Eindhoven. Daar leek het hoofdsponsor Energiedirect leuk om de supporters met een kersttrui richting de Arena te sturen. De fans dachten daar echter anders over. Supportersgroepering Lighttown Madness liet in een officiële verklaring weten niet te willen meewerken aan de actie. “Die kersttrui van u is misschien leuk voor de 25ste aan de kerstbrunch bij de familie, maar aankomende zondag zullen wij uw trui niet dragen!” Tot slot geven de Eindhovense supporters ook nog een suggestie om iets anders te doen met de truien: “Natuurlijk vinden wij het zonde wanneer er zoveel truien in de prullenbak zouden eindigen. Dus misschien is het, met de kerstgedachte in het achterhoofd, een idee om de teruggegeven truien te doneren aan het Leger des Heils.”

Bosz betwijfelt spelritme Guardado en Hendrix
Bij PSV zijn vaste waarden Andres Guardado en Jorrit Hendrix op tijd fit voor de clash met Ajax. Phillip Cocu kan dus beschikken over een vrijwel fitte selectie, alleen Jurgen Locadia ontbreekt nog. Of Hendrix en Guardado gelijk in de basis zullen starten is nog niet zeker. Bosz maakt het allemaal niet zoveel uit. “Feit is dat ze allebei niet veel hebben gespeeld. Of dat een voordeel is? Geen idee, dat is speculeren.”

Afscheid De Boer en Van der Hoorn, Milik kan toch niet
Frank de Boer vertrok deze zomer bij Ajax, maar tot een afscheid was het nog niet gekomen. En een trainer die Ajax vier keer kampioen maakt, na een lange droogte, verdient natuurlijk een waardig afscheid. Dat zal gaan gebeuren in de rust, dus het zou mooi zijn als de tribunes dan nog vol zitten. De Boer is momenteel, na een mislukt avontuur bij Internazionale, clubloos. Overigens is de trainer niet de enige die afscheid zal nemen, ook Mike van der Hoorn die een transfer maakte naar Swansea City zal voor de aftrap het Ajaxpubliek uitzwaaien. Het was de bedoeling dat ook Arek Milik afscheid zou nemen, maar de Pool had toch verplichtingen bij zijn club Napoli.

Ajax en PSV trappen zondag om 16.45 uur af in de Amsterdam Arena. Het duel staat onder leiding van Pol van Boekel.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >