Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Traoré: ‘Ik blijf altijd acties maken, ook als ze mislukken’

Bertrand Traoré (29) was Ajax’ eerste versterking dit seizoen. De aanvaller wil Ajax helpen terug te keren naar de top. ‘Ik ben nog altijd wie ik was,’ zegt de aanvaller in ons nieuwe magazine Ajax Life.

12 september 2024 - 10:25
Traore 1200
Het is soms alles of niks met Bertje. © Pro Shots

De man uit Burkina Faso werkt hard om topfit te worden, maar is er naar eigen zeggen nog niet helemaal. Waar merkt hij dat aan? “Vooral aan de scherpte tijdens wedstrijden,” zegt Traoré. Ik hoef niet honderd procent fit te zijn om een beslissende actie te kunnen maken, maar om negentig minuten lang te kunnen blijven gaan, moet ik wel echt topfit zijn.”

Misschien verklaar dat ook waarom hij het ene moment iets haast onmogelijks doet en het volgende moment simpel balverlies lijdt. Al moet gezegd dat dit altijd al in zijn spel zat opgesloten.

“Ik ben het type voetballer dat graag risico’s neemt. Ik ben een dribbelaar. Als tien acties op rij mislukken, dan probeer ik het altijd een elfde keer. Die ene keer dat een actie wel succesvol is, kan het een doelpunt voor de ploeg opleveren. Ik moet volhardend zijn. Blijven proberen. Dan mislukt er ook wel eens een actie.”

Aanbevolen
Ajax Life 2: seizoengids 2024/2025

Het zorgt voor een bijzondere band met de supporters, erkent hij dan ook. Hij weet dat ze soms de haren uit hun hoofd trekken. Dat was in zijn eerste periode in Amsterdam immers niet anders.

“Ik weet nog hoe ze toen boos op me waren tijdens het thuisduel met FC Twente. Er lukte me weinig. Toen ik werd gewisseld, klonk er gejuich. Dat was niet leuk, maar vier dagen later opende ik de score tegen FC Kopenhagen. Het hele stadion werd gek van vreugde. Dat contrast blijft me altijd bij.”

Traoré kan zich best in de kritiek verplaatsen, maar is ook wie hij is. “Weet je, soms zijn supporters pissed off. Dat mag. Als het niet goed gaat, kun je niet vrolijk blijven. Dat snap ik. Maar voor spelers is het niet altijd makkelijk. Gelukkig wonnen we in mijn eerste seizoen hier veel meer dan we verloren. Ik voetbalde na Ajax in veel andere grote stadions, maar zo intens als ze bij Ajax juichen na een doelpunt, maakte ik nog zelden mee.”

Het volledige interview met Traoré lees je in de nieuwste editie van ons magazine Ajax Life. Het magazine ook ontvangen? Word dan snel lid.

Aanbevolen
Zomerstop na de zomerstop

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >