Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Zomerstop na de zomerstop

‘Ik heb je zoooo lang niet gezien, hoe is het nouuuu?’ Yves Berendse klinkt hier op kantoor door de radiospeaker. Een toepasselijke tekst. We hebben geen idee eigenlijk. Voetbalt Ajax überhaupt nog?

11 september 2024 - 16:13
Arena 1200
We missen Ajax. © De Brouwer

De laatste eredivisiewedstrijd van Ajax…? Pfoe, dan moeten we ver terug in de tijd. Het was ergens op een zomerse namiddag in Breda, als we het ons goed herinneren. Het is een beetje ‘opa vertelt’, maar de toen nog jonge Jorrel Hato – hij is inmiddels veteraan – maakte destijds een doelpunt. De thuisploeg scoorde echter – we kunnen het verkeerd hebben – tweemaal. Eén treffer meer dus. Als we het goed hebben, verloor Ajax, maar het is lang geleden.

Gevoelsmatig dan. Er zit precies een maand tijd tussen NAC-uit en het thuisduel met Fortuna Sittard op woensdag 18 september. Een soort zomerstop na de zomerstop. We zijn dadelijk in elk geval een maand lang ongeslagen in de eredivisie. Ook wel eens lekker!

Ik ben ook vaker thuis. Het thuisfront kijkt me tijdens de voetballoze weekeinden dan ook regelmatig in totale verwarring aan. Je ziet ze denken: wat doe die gozer hier? Hij hoort hier nu niet te zijn. Alsof ze me niet herkennen. Laatst stelde ik mezelf voor. Dat werd volgens mij wel gewaardeerd.

Eén persoon opperde Memphis Depay als versterking voor onze club. Hij is de groepsapp uitgezet en ligt nu op de bodem van het IJ.

In onze Ajaxvriendengroepsapp – een serieus mooi woord trouwens – gaat het amper nog over Ajax. Er wordt nu gekakeld over vakanties, de plaats Goes, telefonistes in combinatie met kroketten, de kinderen, de vrouw achter het succes, het verkopen van je nieren, gourmetten, wielrennen en het dierenpaspoort. Gelukkig ging het ook over bier drinken, zodat er nog iets bij het oude bleef.

Ging het dan helemaal niet over Ajax? Nou, één persoon opperde Memphis Depay als versterking voor onze club. Hij is de groepsapp uitgezet en ligt nu op de bodem van het IJ. Als het over Ajax gaat, dan praten we vooral over de tripjes die we als groep maken naar Praag, Riga, San Sebastián en in een enkel geval Bakoe. Door Ajax komen we weer op toffe plekken.

Zover we weten is Maarten Brink – projectleider politieacties – op al die plekken niet aanwezig. Die wedstrijden gaan dus sowieso wel door. Dat geldt hopelijk ook voor de thuispotjes in Europees verband. Brink vertelde namelijk wel dat de Champions League de volgende halte kan zijn bij de politiestakingen.

We zullen hem dus maar niet vertellen dat Ajax in de Europa League speelt.

Aanbevolen
Ajax waarschuwt: koop geen kaarten op zwarte markt

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >