Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax waarschuwt: koop geen kaarten op zwarte markt

Het is ontzettend triest dat we dit weer moeten melden, maar de eerste kaarten voor de thuisduels in de Europa League verschijnen alweer op Marktplaats. Ajax roept supporters op vooral geen tickets via de zwarte markt te kopen. Het kan leiden tot oplichting en flinke teleurstelling.

10 september 2024 - 17:00
Zwarthandel800
Voor Ajax, tegen zwarthandel! © De Brouwer

Nadat seizoenkaarthouders eerst de kans kregen hun kaarten voor de thuisduels van Ajax in de Europa League veilig te stellen, was het daarna de beurt aan onze leden van Supportersvereniging Ajax. Het bordje ‘voorlopig uitverkocht’ kon snel aan de deur van de Johan Cruijff Arena worden gehangen. 

Het is echter niet de bedoeling dat mensen misbruik maken van het hebben van een kaartje, door deze vervolgens doodleuk op Marktplaats aan te bieden. Toch gebeurt dit wel. De voorbeelden zien we alweer voorbijkomen. Het is en blijft een trieste bedoeling…

Ajax roept supporters op vooral geen tickets via de zwarte markt te kopen, want de kans is aanwezig dat deze kaartjes worden geblokkeerd. Wie met een tweedehands ticket naar het stadion komt, loopt een zeer groot risico om bij de ingang te worden geweigerd. Daar sta je dan met je veel te dure kaartje. Doe het jezelf niet aan. 

Het betreurt Ajax dat sommige mensen over de rug van Ajacieden geld willen verdienen door een kaart te scoren en deze vervolgens voor klauwen met geld aan te bieden op Marktplaats of een ander platform. Zwarthandel is Ajax een doorn in het oog en bovendien niet toegestaan.

Aanbevolen
Alle thuisduels Ajax in Europa League voorlopig uitverkocht!

De club benadrukt nogmaals dat zwarthandel strafbaar is. En als iets strafbaar is, wordt er actie ondernomen. Vraag dit maar na bij mensen die eerder kaartjes op Marktplaats zetten, maar nu een stadionverbod hebben en niet meer welkom zijn. Ook een boete van 450 euro valt op de deurmat. De voorbeelden zijn legio.

We zagen het de laatste jaren veel te vaak: Ajaxsupporters die een kaartje scoren en dan direct en voor extreem hoge prijzen doorverkopen via Marktplaats, onder het mom dat ze ‘plots niet kunnen’. Deze mensen moeten even goed nadenken of ze wel echt Ajacied zijn… 

Tot slot is het goed om te weten dat Ajax voor wedstrijden in de Europa League een home support only beleid hanteert. De club controleert hier strikt op. Bij het niet naleven van de regels, kan toegang tot het stadion worden geweigerd.

Aanbevolen
Check volledig speelschema Ajax in Europa League!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >