Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 2: seizoengids 2024/2025

De transferwindow ligt achter ons en de selectie voor seizoen 2024/2025 is bekend. En dus verschijnt – na de geslaagde lancering van vorig seizoen – wederom een officieuze seizoengids van Ajax Life. Het bewaarnummer ploft vanaf vrijdag 13 september exclusief op de mat bij leden van Supportersvereniging Ajax.

11 september 2024 - 20:49
Aankondigingal2 800
Lig jij al klaar bij de brievenbus? © Ajax Life

Eerst een quizvraag: wie herken je op de cover van onze seizoengids? Grote kans dat je niet de volledige score behaalt. Dat was ook precies onze bedoeling. In deze seizoengids gaat het naast de korte termijn ook over de (middel)lange termijn bij onze club. De cover vat dat samen met Sivert Mannsverk, Danique Noordman (Ajax Vrouwen) en de talentvolle veertienjarige Jeshurun Simeon, aanvaller van Ajax onder 17.

Wat tref je in deze seizoengids, naast uiteraard de spelerspaspoorten van de A-selectie, nog meer aan? Nou, om te beginnen vroegen we verschillende mensen naar hun visie op dit Ajax in opbouw. Wat vraagt dat van Francesco Farioli, spelers en supporters? Een belrondje langs ervaringsdeskundigen. Van Jari Litmanen en Martin Jol tot sportpsycholoog Wim Keizer, oud-huurling Niki Zimling en Lawrence de Munk, beter bekend als Kale van Kokkie.  

In dit nummer blikt Bertrand Traoré terug op zijn eerste periode in Amsterdam, de tussenliggende periode en praat hij ambitieus over dit seizoen en de toekomst. “Ik geloof er écht in dat we iets moois kunnen neerzetten,” aldus de aanvaller. 

Over Europees voetbal is ook genoeg te lezen. Gevoelsmatig hebben we er al een groepsfase op zitten met de zes kwalificatieduels, maar eigenlijk begint het nu pas. Ook de opzet van het toernooi is veranderd. Dat leggen we nogmaals kort uit. Natuurlijk blikken we vooral vooruit naar acht mooie Europa Leaguekrakers.

Voor Ajax Vrouwen zijn er dit seizoen helaas geen mooie Europese affiches in de Johan Cruijff Arena. De selectie verloor deze zomer flink wat ervaring en gaat het daarom vooral doen met een jongere ploeg. Danique Tolhoek is een van de talentvolle meiden die op de deur klopt. “We hebben een mooie lichting,” zo stelt ze. 

Aanbevolen
Lees magazine Ajax Life 2 en puzzel jezelf naar bedrukt Ajaxshirt!

Bij Jong Ajax vond deze zomer net als bij het eerste elftal een trainerswissel plaats. Frank Peereboom volgde Dave Vos op, die nu assistent-trainer bij Ajax 1 is. Reden genoeg opnieuw kennis te maken met deze inmiddels 45-jarige oudgediende, die op De Toekomst al talloze rollen vervulde. Hoe gaat hij om met de immer uitdagende mix van ontwikkelen en presteren?   

We hadden het net al over de (middel)lange termijn. Die komt in dit nummer aan bod in ons grote achtergrondverhaal over de toekomst van De Toekomst. Een innovatief project waar heel Europa halverwege de negentiger jaren kwam kijken, maar inmiddels hard toe is aan een fikse upgrade en inhaalslag.

Niet voor niets heeft Ajax tot op heden zestig miljoen euro voor dit grootschalige project gereserveerd. Wat zijn de plannen? Wanneer moet alles klaar zijn? Projectleider Melle Sitters praat ons uitgebreid bij en heeft goed nieuws voor Ajacieden.  

Elders in het blad gaat het met Hidde Salverda, operationeel directeur van de Johan Cruijff Arena, over de nieuwe publiekscateraar van het stadion. Wat gaat er allemaal veranderen? Wat merken de stadionbezoekers daarvan en wat zijn – na ruim zes maanden – de eerste ervaringen? En waarom is dat bier toch zo duur?

Verder vind je in deze seizoengids wat je daarin mag verwachten: overzichten van de volledige selecties en speelschema’s van Ajax 1, Ajax Vrouwen en Jong Ajax, een overzicht van alle jeugdtrainers en beleidsbepalers op De Toekomst, verenigingsnieuws en onze vaste columnisten Sonny Silooy, Arco Gnocchi en Roy Bouten.  

Dit (en meer) vind je op 84 pagina’s. Ajax Life 2 valt vanaf vrijdag 13 september op de deurmat bij leden van Ajax Life en Ajax Jonge Schare. Wil jij het magazine ontvangen en profiteren van andere voordelen? Sluit je dan aan!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >