Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Toegezongen Van Bronckhorst blijft gentleman en spreekt over cadeautjes

Besiktas JK-trainer Giovanni van Bronckhorst is wel vaker toegezongen, zelfs door het Ajaxpubliek. Supporters zongen dat hij zijn rotzooi moest meenemen, dus echt vleiend was het allemaal niet. Ajax was met 4-0 veel te sterk.

27 september 2024 - 09:13
Bronckhorst 1200
Van Bronckhorst kreeg zijn ploeg niet op het juiste spoor. © Pro Shots

Van Bronckhorst is een gentlemen. Zo werd eens temeer duidelijk in de perskamer van de Johan Cruijff Arena. Hoe keek hij terug op de oorwassing? Was Ajax zo goed of Besiktas zo slecht?

“Allebei. Wij zaten nooit goed in de wedstrijd. We hadden een paar momenten in de omschakeling, maar verder niet. We waren heel matig. Dan maak je het Ajax ook niet moeilijk. We moeten kijken waar het misging en deze wedstrijd heel snel vergeten. De intensiteit die er normaal wel is, was er nu niet. Ook de snelheid ontbrak. We gaven Ajax teveel cadeautjes.”

Cadeautjes of niet, ze werden met graagte uitgepakt. Het bekende ‘Gio, neem je rotzooi mee’ rolde dan ook regelmatig plagerig van de tribunes af. Van Bronckhorst weet hoe het gaat en doet daar ook niet moeilijk over. De nederlaag was voor hem niet extra pijnlijk omdat deze plaatsvond in Amsterdam.

Aanbevolen
Grote blij bij Farioli: ‘Vandaag was een happy day!’

“Het maakt voor mij niet uit waar ik speel. Ik loop al zo lang mee. Mijn achtergrond is bekend, maar dat heeft voor mij geen invloed. Ik wil nergens verliezen. De plek maakt niet uit. Voor ons is dit een groot verlies. De eerste dit seizoen. Voor het Turkse voetbal is dit niet goed. We hebben gelukkig nog zeven wedstrijden om ons te kwalificeren voor de volgende ronde.”

Van Bronckhorst zag zijn ploeg moeilijk aan voetballen toekomen. Hij was van mening dat de Ajacieden goed druk zetten en dat de wedstrijd na een klein uur al was gespeeld. Hij had dat vooraf niet verwacht, maar erkende dat het soms raar kan lopen in de voetballerij.

De Nederlandse trainer verraste wel door Ciro Immobile op de bank te zetten. Een aantal opgewonden Turkse journalisten wilden daar nog wel het fijne van weten. “Ciro kan niet alles spelen. We moeten rouleren,” verklaarde hij zijn keuzes. “Als we dan verliezen, is het mijn fout. Ik weet hoe het gaat. Maar trainer zijn, is geen PlayStationspel. Ik heb hier vooraf goed met Ciro over gesproken.”

Aan de andere kant stond Brian Brobbey in de spits. Voor Van Bronckhorst was dat geen verrassing. “Dat hij zou starten, was voor mij vooraf wel duidelijk, hoor. Ik had niet anders verwacht. Hij maakt het elke tegenstander moeilijk met zijn kracht. Dat bewees hij ook nu weer.”

Aanbevolen
Fitz-Jim: ‘De trainers willen dat ik meer in de zestien kom’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >