Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Grote blij bij Farioli: ‘Vandaag was een happy day!’

Francesco Farioli stelde zaterdag dat Ajax in Deventer (1-1) de slechtste wedstrijd onder zijn leiding speelde. Een paar dagen later veegden zijn spelers Besiktas JK met 4-0 van de mat. Was dit dan de beste wedstrijd onder zijn leiding?

27 september 2024 - 07:42
Farioli 1200 (4)
Farioli zag zijn ploeg uit de startblokken vliegen. © Pro Shots

“We hebben meerdere goede wedstrijden gespeeld. Ik maak geen ranking van welke de beste was,” reageerde de trainer na afloop op precies die vraag. “Net als dat ik geen ranking ga maken wie mijn eerste, tweede of derde spits is,” voegde Farioli daar vilein aan toe.

Dat neemt niet weg dat er bij Farioli sprake was van een grote blij. Logisch, want op deze wijze het Europa Leagueseizoen aftrappen, is natuurlijk lekker. “Het is een happy day. Dit resultaat is gewoon heel goed. We speelden tegen een Turkse topclub. Een team met kwaliteiten, die in eigen land tot het einde gaat meedoen om het kampioenschap in de Süper Lig. Ik heb veel respect voor het Turkse voetbal en kijk nog altijd veel wedstrijden. Ik heb een deel van mijn hart er achtergelaten.”

Farioli weet hoe de opportunistische voetbalwereld werkt. Hij waakt dan ook voor al te veel positivisme. “We waren in Deventer nog heel sip. Nu zijn we weer heel blij. Het is zaak dat we consistent blijven. Fysiek en mentaal. We spelen een lange serie wedstrijden en daarin moeten we een bepaald niveau voor langere tijd aan blijven tikken. Dat is een grote uitdaging.”

Aanbevolen
Toegezongen Van Bronckhorst blijft gentleman en spreekt over cadeautjes

“Dat is een proces van lange adem,” vervolgde Farioli, die weet dat Ajax er zondag op bezoek bij RKC Waalwijk ook gewoon moet staan. “Wedstrijden zoals deze geven extra vertrouwen, maar we mogen er niet arrogant door worden. Dat zou misplaatst zijn. We moeten dat goed managen.”

De eerste van vier treffers werd gemaakt door de goed spelende Kian Fitz-Jim. Zijn coach had mooie woorden over voor de 21-jarige middenvelder. “Hij doet het geweldig. Kian pusht zichzelf elke dag tot het uiterste. Hij heeft een veelomvattende rol. Hij moet opbouwen, verbinden, omschakelen en heel veel meters maken. Ik heb iemand nodig die het spel ziet, maar ook de benen heeft om het te doen.”

Dat Fitz-Jim in de zestienmeter kwam om te scoren, was volgens Farioli geen verrassing. “We praten veel met Kian over gevaarlijk worden in de zestien. Hij verrichte daarvoor extra arbeid met mijn collega Daniele Cavalletto,” stipte hij een van de punten aan waar met Fitz-Jim aan wordt gewerkt. De speler zelf verklaarde een halfuurtje later dat hij zijn treffer aan deze extra aandacht had te danken.

Dan was er nog een momentje op het veld tussen Jordan Henderson en Bertrand Traoré. Het duo vloog elkaar kortstondig, maar best fel in de haren. We zagen Devyne Rensch en Fitz-Jim ertussen komen. Farioli: “Die dingen horen erbij. Part of the game. Ik zag net in de kleedkamer hoe ze elkaar alweer knuffelden.”

Ook weer opgelost!

Aanbevolen
Fitz-Jim: ‘De trainers willen dat ik meer in de zestien kom’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >