Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Setford zag hoe Jong Ajax tegen Jong AZ continu achter bal aan liep

Jong Ajax leed dinsdag op eigen veld een pijnlijke nederlaag tegen regiorivaal Jong AZ. De bezoekers wonnen de prestigestrijd met 2-1. Dat was volledig verdiend, zo erkende Jong Ajaxdoelman Charlie Setford.

18 september 2024 - 08:17
Setfordjajjaz800
Setford spreekt broertje Tommie nog elke dag. © Pro Shots

De nipte overwinning doet wellicht vermoeden dat er op De Toekomst sprake was van een spannend duel, maar eigenlijk waren de bezoekers vanaf het eerste fluitsignaal de bovenliggende partij.

Jong Ajax, dat aantrad met Ahmetcan Kaplan in de basis, ontsnapte enkele malen aan een achterstand. De ploeg kwam in de slotminuut van de eerste helft wel op voorsprong. Jaydon Banel kopte raak uit een hoekschop van Nassef Chourak. 

Met die tussenstand gingen beide ploegen een minuut later naar de kleedkamer, maar in de tussenliggende zestig seconden gebeurde er veel. Kaplan vloerde Lequincio Zeefuik in het strafschopgebied en ontving daarvoor zijn tweede gele kaart. De Turkse verdediger mocht gaan douchen. Hij zag niet meer hoe Setford de inzet van Zeefuik vanaf de stip fraai pareerde.

Met tien man kwam Jong Ajax er na rust amper nog aan te pas, terwijl de bezoekers binnen een kwartier twee keer toesloegen via de beste speler op het veld: Jayden Addai. Dat er in het laatste halfuur niet meer werd gescoord, lag vooral aan de bezoekers en niet zozeer aan het machteloos en bij vlagen gefrustreerd ogende Jong Ajax.

Aanbevolen
Klaassen wil vlammen en bij Ajax tonen wat hij nog kan

Doelman Setford vatte het na afloop tegenover Ajax Life samen: “Dit was voor ons een lastige wedstrijd, waarin we vooral voor rust door Jong AZ werden gedomineerd. Af en toe kwamen we er goed uit en konden onze vleugelspelers de een-tegen-een opzoeken. We hebben ons aan ons plan gehouden, maar uiteindelijk gaat het om de details. Die rode kaart kost ons de wedstrijd.”

Hij vervolgt: “In de tweede helft hoop je de nul te houden en met het team te vechten. Maar goed, AZ was gevaarlijker in hun aanvallen en daaruit scoren ze snel twee keer.  Zij konden hun eigen positiespel spelen en wij liepen continu achter de bal aan.”

Na rust viel vooral het optreden van scheidsrechter Wouter Wiersma op. In totaal trok de Fries twaalf gele kaarten, waarvan de meeste overigens terecht waren. Drie voor Jong AZ en negen voor de thuisploeg, onder andere voor assistent-trainer Yuri Rose en teammanager Herman Pinkster.

Hoewel hij het liever anders had gezien, was de wedstrijd er voor Setford eentje waarin hij zich kon onderscheiden. Dat deed de doelman met name voor rust met enkele goede reddingen. “Ik wil veel spelen met Jong Ajax en veel winnen. Naam maken met Jong Ajax. Als team en individueel iets moois neerzetten. Wie keept, hangt mede af van de planning bij Jong Ajax. We passen ons aan de keuzes van de trainers aan.”

Ooit hoopt hij in de voetsporen van zijn twee jaar jongere broer Tommie te treden, die Jong Ajax afgelopen zomer verruilde voor Arsenal. “We hebben elkaar elke dag wel even aan de telefoon. Hij heeft het naar zijn zin, zit in een gastgezin. Hij heeft alles op orde en traint met wereldkeepers. Hij speelt veel met Arsenal onder 21 en traint elke dag mee met het eerste. Of dat kriebelt? Ik ben blij voor hem en doe mijn stinkende best om ook gezien te worden door dat soort clubs.”

Aanbevolen
Farioli over eenzame Godts op links en trio spitsen

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >