Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Koppige Wijndal wilde zich niet zomaar bij Ajax laten wegsturen

Opeens zagen we hem weer. Owen Wijndal maakte op bezoek bij Go Ahead Eagles (1-1) voor het eerst sinds augustus 2023 minuten in de eredivisie. De verdediger werd tijdelijk teruggezet naar Jong Ajax, maar kwam toch weer bovendrijven.

21 september 2024 - 22:42
Wijndalgaeaja800
We waren hem bijna vergeten... © Pro Shots

Francesco Farioli kwam deze zomer tot de conclusie dat de spelersgroep te groot was. Daarop besloot hij een vijftal – in ieder geval tijdelijk – mee te laten trainen bij Jong Ajax. Veel spelers vonden een andere club, al dan niet op huurbasis. Wijndal en Benjamin Tahirovic bleven achter in Amsterdam.

Nadat de transfermarkt was gesloten, mocht het duo weer aansluiten bij Ajax 1. Niet veel later volgde de invalbeurt van Wijndal. De linksback verscheen na afloop van Go Ahead Eagles-uit voor de camera van ESPN. Daar vertelde hij over de toch wel aparte periode die hij bij Ajax meemaakte.

“Deze zomer was anders dan normaal. Ik begon hier met het idee dat ik graag in de basis wilde starten. Het ging ook best goed, moet ik eerlijk zeggen. Maar op een gegeven moment kreeg ik te horen dat ik werd teruggezet naar Jong Ajax.”

Dat verbaasde Wijndal, zeker omdat hij er naar eigen zeggen lekker in zat. Hij draaide in de voorbereiding ook volop mee, tot de eerste officiële wedstrijd dichterbij kwam. “De trainer sprak met me. Hij zei dat ik goed bezig was. Dan komt dit wel als een verrassing.” 

Aanbevolen
Klaassen: ‘Een tussenjaar bij Ajax kan niet’

Ondanks de degradatie naar Jong Ajax, bleef Wijndal er vertrouwen in hebben wat hij weer zou komen bovendrijven. “Als ik echt dacht dat hier geen kansen meer lagen, was ik waarschijnlijk wel weggegaan. Tuurlijk heb ik getwijfeld. Als je hoort dat je met Jong Ajax moet trainen, denk je er wel over na dat het misschien handiger is om weg te gaan.”

Er was interesse van andere clubs, maar Wijndal wilde voor zijn kans bij Ajax gaan. “Ik laat me niet op die manier wegsturen. Ik ben vrij koppig. Als ik iets in m’n hoofd heb, wil ik ook dat het zo gebeurt. Er zijn clubs gekomen, maar niet iets waarvan ik dacht: daar wil ik heel graag naartoe of Ajax voor inruilen. Dat doe ik niet zomaar.” 

En zo zagen we Wijndal plots weer in het shirt van Ajax. De invalbeurt in Deventer verbaasde hem overigens zelf niet. “De trainer heeft ook aangegeven dat dit onze selectie is en we het hier mee gaan doen. Er zijn niet veel linksbacks, dus houd je er altijd rekening mee om in te vallen. Daar moet je klaar voor zijn.”

Over het tegenvallende optreden van Ajax in De Adelaarshorst kon Wijndal trouwens kort zijn. “We waren te slordig aan de bal, creëerden te weinig kansen en kregen te veel kansen tegen. Dat is als Ajax niet goed genoeg.”

Aanbevolen
Gelijkspelend Ajax geeft niet thuis in Deventer en dit valt op

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >