Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen: ‘Een tussenjaar bij Ajax kan niet’

De derde plek is het maximaal haalbare, Ajax beleeft een tussenjaar, er zit geen rek in deze ploeg… Davy Klaassen wil er niks van weten. De teruggekeerde middenvelder gelooft dat er veel meer in dit seizoen zit, ondanks het 1-1-gelijkspel tegen Go Ahead Eagles.

21 september 2024 - 23:14
Klaassengaeaja800
Klaassen ziet nog altijd een stijgende lijn. © Pro Shots

De vijfklapper tegen Fortuna Sittard was fijn, maar iedereen voelde dat het duel in Deventer een serieuze test zou worden. Ajax heeft het vaak lastig tegen Go Ahead Eagles, zeker in De Adelaarshorst. En waar we stiekem al een beetje bang voor waren, gebeurde ook. Kowet-uit bleek eens te meer een vervelende bananenschil. 

“Het was een lastig potje voor ons. We kwamen niet echt aan spelen toe en liepen tegen counters aan. Onbewust wordt het dan wat voorzichtig. Het was niet onze beste wedstrijd,” zo zegt Klaassen met gevoel voor understatement voor de camera van ESPN.

Met die counters stipt de middenvelder een belangrijk punt aan. Als Go Ahead Eagles eruit kwam, lag alles wagenwijd open. “Als dat een paar keer gebeurt, komt er een gevoel van onzekerheid in de ploeg. Dan worden we te voorzichtig en maken we andere keuzes. Daardoor kom je minder aan voetballen toe.” 

Aanbevolen
Koppige Wijndal wilde zich niet zomaar bij Ajax laten wegsturen

Dat Ajax alsnog met een schamel puntje van het veld stapte, had het te danken aan Klaassen. Hij stond op de goede plek om een voorzet binnen te koppen. “We trainen hier op. Het gaat niet altijd makkelijk of vanzelf. Dan is het fijn om te scoren uit iets waar je op traint. Het was helaas niet genoeg voor de drie punten.” 

Met de wisselende resultaten van Ajax, is het lastig in te schatten waar deze ploeg precies staat. Wat mogen we verwachten? Klaassen heeft daar een duidelijke mening over. “Een tussenjaar kan niet. Dat kan bij geen enkele club, maar zeker niet bij Ajax.”

“Ik denk dat er heel veel rek in de ploeg zit. Je ziet dat er een stijgende lijn is,” zo vervolgt hij. “Ik geloof dat we meer kunnen dan de derde plek. Het is aan ons dat elke keer te laten zien. We kunnen het wel zeggen, maar uiteindelijk gaat het om de punten.”

Aanbevolen
Gelijkspelend Ajax geeft niet thuis in Deventer en dit valt op

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >