Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Henderson wil duels winnen en dan pas over tactiek praten

Jordan Henderson was na de teleurstellende 1-1 de gentleman die we inmiddels van hem kennen. In de nieuwe perskamer van De Adelaarshorst nam hij geduldig en welbespraakt de tijd om Ajax’ puntenverlies te duiden.

22 september 2024 - 07:34
Hendo 1200
Henderson in de achtervolging bij Breum. © Pro Shots

Een stukje miscommunicatie tussen Henderson en een verslaggever van het Algemeen Dagblad zorgde voor een geestig misverstandje. De aanvoerder werd gevraagd of Ajax een ‘lack of wingers’ heeft. Henderson verstond echter ‘een lack of winners’, dus een ietwat verontwaardigde blik volgde, waarna zijn gezicht weer openbrak. “Oh Sorry, lack of wingers, haha!”

“Nee, het is niet ideaal om twee vleugelspelers met kwaliteit te verliezen vlak voor de deadline van de transfermarkt,” stipte Henderson het verlies van Steven Bergwijn en Carlos Forbs aan. En dan is Steven Berghuis ook nog eens geblesseerd. “We moeten de bal sneller in de zestien krijgen, zeker met Wout Weghorst in de punt.”

“In andere wedstrijden lukt het ons wel om doelpunten te maken. Nu lukte het niet. Het was gewoon niet goed. We controleerden het duel niet. Niet met bal en niet zonder bal. We kregen de bal ook niet snel genoeg naar voren. Het is lastig om dat tijdens de wedstrijd te veranderen. We domineerden niet. We gingen tot het einde door, maar creëerden amper kansen.”

Toch was het eerdere stukje miscommunicatie (‘lack of winners’) niet zo gek, want Henderson zag zijn ploeg op veel fronten afgetroefd worden. “Je kunt de hele dag over tactiek praten, maar je moet eerst de duels en tweede ballen winnen. Daarna kun je aan voetballen toekomen. Het gaat niet alleen over een gebrek aan creativiteit. We verloren de bal te vaak en stonden dan uit positie.”

Aanbevolen
Farioli noemt tal van redenen voor flinke sof in Deventer

“Ze maakten het ons heel moeilijk,” deelde de Engelsman ook complimenten uit aan Go Ahead Eagles. “Ze verdedigden goed en plaatsten een aantal heel gevaarlijke counters. Het is nu lastig voor me om alle antwoorden hier al te hebben. Maar als je eerlijk bent, was het eerste halfuur tegen Fortuna Sittard (5-0) ook niet goed.”

En zo kwam toch weer het onderwerp creativiteit ter tafel, al wil Henderson daar niet teveel van weten. “We lieten eerder zien veel doelpunten te kunnen maken. We hebben genoeg goede spelers, maar vanavond lukte het niet.”

Uit het veld geslagen oogde de captain geenszins. Hij heeft vertrouwen in hetgeen er momenteel bij Ajax gebeurt. “Deze groep is heel gefocust om beter te worden. De technische staf is ook bevlogen en gedetailleerd met alles bezig. We moeten op deze weg doorgaan en hopelijk boeken we snel vooruitgang. Het is zaak om snel terug te komen in het ritme van om de drie á vier dagen spelen van wedstrijden.”

Henderson erkent dat de puzzelstukjes hier en daar opnieuw moeten worden gelegd. Mede door het late vertrek van twee vleugelspelers en de nieuwe blessure van Berghuis. “We mogen daarom geen dag training verliezen om oplossingen te vinden en om die puzzel opnieuw te leggen. Bij deze uitdaging hebben we iedereen nodig, want de wedstrijden volgen elkaar nu snel op.”

Aanbevolen
Klaassen: ‘Een tussenjaar bij Ajax kan niet’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >