Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen: ‘Ik ben hier niet om rustig te relaxen!’

Hij kwam als invaller binnen de lijnen tijdens het met 5-0 gewonnen duel met Fortuna Sittard. Het publiek viel als een warme deken over hem heen. Davy Klaassen (31) is weer thuis. Het onthaal was liefdevol.

19 september 2024 - 08:09
Klaassenajafor800 (1)
Thuis! © Pro Shots

Hij maakte eerder zijn rentree bij Ajax, maar dat was in de tijd dat covid de wereld in zijn greep had. In een toen leeg stadion was zijn herintreding er eentje zonder applaus. Dat was donderdag wel anders!

“En met nummer 18, Daaaavyyyyyy Klaaaasssennnn,” riep stadionspeaker Rob van Rossum met het juiste gevoel voor sentiment bij het voordragen van de wisselspelers. Een luid applaus klaterde van de tribunes.

Dat gebeurde eveneens toen het kind van de club ging warmlopen. Het herhaalde zich uiteraard ook toen hij na een uur mocht invallen. Voetbal is emotie. Dat cliché bleek eens te meer waar.

Zijn naam werd gedurende de avond meerdere keren gescandeerd. De meningen over zijn terugkeer zijn verdeeld, maar in de Johan Cruijff Arena werd hij met open armen ontvangen. Klaassen werd na afloop zelfs uitgeroepen tot Man of the Match. “Dat is misschien een beetje overdreven,” vond de middenvelder zelf ook in gesprek met de NOS. “Maar de rest van de avond was natuurlijk ontzettend mooi!”

Aanbevolen
Baas praat veel met Sutalo en noemt Blind als voorbeeld

Hij straalde. Maar ook echt volop. De blijdschap spatte van zijn hoofd af. “Vanaf het moment dat ik het stadion betrad tot het moment dat ik mocht invallen… Dat was wel heel speciaal. De ontvangst die ik van de supporters kreeg, deed me goed. Bij mijn eerste comeback was er door corona niemand, dus toen was het een stuk rustiger, haha!”

“Terugkeren in een volle Johan Cruijff Arena. Het kon niet beter. Ik ben heel blij dat het zo is gelopen,” waarna hij lachend, maar en ietwat verbeten reageerde op vervolgvragen over terugkeren in de eredivisie als dertiger. “Ik ben hier niet om af te bouwen, hè? Zo klinkt het een beetje. Voor afbouwen ben ik nog niet klaar.”

Maar welk perspectief is Klaassen precies geschetst? “We spelen veel wedstrijden. Deze trainer gebruikt ook veel spelers. Dan is het aan mij en iedereen om te laten zien dat je hoort te spelen. Of ik voor mijn kans ga? Natuurlijk! Ik ben hier niet om rustig te relaxen! Het doel is nu een zo goed mogelijk seizoen draaien. Simpel.”

Aanbevolen
Farioli stuurde selectie naar Ajaxmuseum voor stukje historisch besef

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >