Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Farioli stuurde selectie naar Ajaxmuseum voor stukje historisch besef

De stadiontours in de Johan Cruijff Arena werden maandag twee uur lang stilgelegd. De reden? Francesco Farioli nam zijn selectie mee op sleeptouw naar het Ajaxmuseum. We vroegen hem na de ruime 5-0-zege op Fortuna Sittard naar zijn beweegredenen.

19 september 2024 - 07:29
Farioli 1200 (2)
Farioli nam zijn spelers mee naar het Ajaxmuseum. © Pro Shots

Wie wel eens een stadiontour in de Johan Cruijff Arena heeft gedaan, weet dat de prijzenkamer van Ajax een vast onderdeel is van de route. Farioli besloot dat het goed was zijn spelers kennis te laten maken met precies dat onderdeel van de tour.

Via de wandelgangen hoorden we over het tripje van de Ajacieden. We waren dus onwijs benieuwd naar het hoe en waarom. We konden Farioli er donderdag na Fortuna-thuis naar vragen. Allereerst of het überhaupt klopte.

“Ik weet niet of we er ook echt twee uur zijn geweest, maar we waren er inderdaad een tijdje,” reageerde Farioli ietwat verrast. “Ik denk dat het heel belangrijk is voor ons allemaal – de spelers en technische staf – om een volledig beeld te krijgen van waar we zijn.”

Aanbevolen
Baas praat veel met Sutalo en noemt Blind als voorbeeld

Een stukje historisch besef kweken dus. Weten waar Ajax voor staat en wat de club teweeg heeft gebracht. Dat vinden we mooi. Farioli vertelde dat Ronald de Boer aanwezig was om een presentatie te geven. Ook dat vinden we mooi.

“Er is geen toekomst zonder historie,” vervolgde Farioli zijn antwoord op onze vragen. “Dat is de reden waarom ik het belangrijk vond wat tijd met de jongens in het Ajaxmuseum door te brengen. Het was ook een mooie ervaring voor spelers die hier al wat langer rondlopen, maar nog nooit in het museum waren geweest.”

Een van die spelers was Youri Baas. En hij loopt toch echt al een poosje rond in Amsterdam. “Ik was er nog nooit geweest,” reageerde de 21-jarige verdediger toen ook hij werd gevraagd naar het uitstapje.

“De Boer gaf ons een uitgebreide presentatie. Over hoe het vroeger was en hoe Ajax prijzen won. Dat was mooi om te zien. Ik speel al wat langer bij Ajax, dus kende de beelden. Voor nieuwe spelers die Ajax nog niet zo goed kennen, was dit zeker goed.”

En zo verlieten de spelers met een hoofd vol historisch besef het Ajaxmuseum. Nog meer bewust van waar Ajax voor staat of ooit voor stond. Daarna werd alles normaal en konden de reguliere bezoekers zich weer volop vergapen aan al het Amsterdamse zilverwaar.

Aanbevolen
Klaassen: ‘Ik ben hier niet om rustig te relaxen!’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >