Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

JC Arena verklaart prijsstijgingen en wil gladde trappen aanpakken

Als Supportersvereniging Ajax krijgen we geregeld opmerkingen over gladde trappen in de Johan Cruijff Arena. Die problematiek wordt erkend, blijkt uit ons gesprek met Hidde Salverda, operationeel directeur van het stadion.

12 september 2024 - 11:10
Bier 1200
Voorzichtig lopen! © De Brouwer

Op de tribunetrappen wil nog wel eens een treetje bier of andere drank sneuvelen. Dat heeft soms een gevaarlijke, gladde en steile trap tot gevolg. “Dat is inderdaad een issue. Dat wordt onderkend,” zegt Salverda daarover in de nieuwste editie van ons magazine Ajax Life

“We zien op basis van data dat we iets meer valpartijen hebben. In onze begroting voor dit seizoen is geld opgenomen om de trappen te verbeteren waarover we de meeste klachten krijgen. Het is simpel: als ergens bier wordt gemorst, maken we dat zo snel mogelijk schoon. Dat mag niet automatisch leiden tot glijpartijen. Safety first,” aldus Salverda, die stelt dat men zoekt naar een duurzaam alternatief voor de draagtrays.

De omzet uit bierverkoop is belangrijk voor Levy Europa, de nieuwe publiekscateraar in het stadion. Er is geïnvesteerd in extra tanks, waardoor nu bij een thuiswedstrijd 56.000 liter bier kan worden getapt. Een heikel punt bij supporters is de verhoging van de bierprijs.

Salverda: “De prijs voor een grote beker bier hebben we niet gewijzigd. Die blijft 7,25 euro. Voor een medium beker bier betaal je 6,50 euro. Dat is een kwartje meer. We realiseren dat dit voor mensen veel geld is, maar we zijn niet de duurste in de omgeving van het stadion.”

Aanbevolen
Traoré: ‘Ik blijf altijd acties maken, ook als ze mislukken’

Toch loopt Salverda lang genoeg rond in de voetballerij om te weten dat deze boodschap slecht valt. Juist daarom wil hij het ook goed uitleggen.

“De prijsstijging is drieledig. De inkoopkosten zijn hoger dan een jaar geleden. Datzelfde geldt voor de personeelskosten door een aangepaste cao. En het komt toch neer op het verhaal dat je tijdens veertig evenementen je investeringen wil terugverdienen en er een boterham moet worden verdiend.”

We vroegen ons af hoe zo’n prijsverhoging wordt bepaald. “De cateraar komt met een voorstel,” vertelt Salverda. “Wij accorderen dat, maar dat doen we meestal pas na een stevige discussieronde. We stellen de prijzen in principe voor een heel seizoen vast. Alle drankjes, met uitzondering van groot bier, zijn een kwartje duurder. En het voedsel, zoals een broodje kroket, een dubbeltje.”

“Het is een gevoelig onderwerp, maar we ontkomen er niet aan het op deze manier rendabel te houden,” besluit Salverda.

Het volledige interview met Salverda – waarin hij ook ingaat op alle vernieuwingen in het stadion – lees je in de nieuwste editie van ons magazine Ajax Life. Het magazine ook ontvangen? Word dan snel lid!

Aanbevolen
Ajax Life 2: seizoengids 2024/2025

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >