Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Janse dolt met Weghorst: ‘Hij zei dat ik het goed voor elkaar had’

Wout Weghorst zette een maand geleden zijn handtekening onder een contract bij Ajax, maar moest lang wachten op zijn debuut. Tegen Fortuna Sittard (5-0) was het eindelijk zo ver. ‘Het is lekker dat het is begonnen.’

19 september 2024 - 08:42
Weghorstajafor800
Weghorst was blij met het warme welkom. © Pro Shots

Francesco Farioli verklapte in aanloop naar Fortuna-thuis dat Brian Brobbey zou spelen. De spits liep op de training echter een ijsbeentje op. Weghorst had dus stiekem de hoop dat hij een basisplaats zou krijgen. De trainer koos uiteindelijk voor Chuba Akpom.

“Ik kwam iets eerder op De Toekomst. Toen zag ik Brian zitten. Hij had een tikkie gehad op de training,” zo vertelt hij aan ESPN. “Ik reed wel met een beetje hoop naar het stadion. Het was mooi geweest. Je eerste potje in de Johan Cruijff Arena. Dan wil je graag starten.”

Bij het omroepen van de namen van de reservespelers, klonk een luid applaus. Eerst voor Davy Klaassen, daarna voor Weghorst. Dies Janse zat naast de spits en dolde met hem. “Hij moest lachen. Hij zei dat ik het goed voor elkaar had. Het was een warm welkom.” 

Aanbevolen
Klaassen: ‘Ik ben hier niet om rustig te relaxen!’

Na ruim een uur mocht Weghorst invallen. Fortuna stond toen al met tien man. De ruimtes waren daardoor wat klein voor de aanvaller. “Ze zakken helemaal in en gaan rond de zestien spelen. Uiteindelijk komen we tot vijf doelpunten. Daar kunnen we tevreden over zijn.” 

Zelf scoorde Weghorst dus niet, al loerde hij absoluut op zijn momentje. “Je hoopt natuurlijk een doelpuntje mee te pikken. Er was één kansje met Mika Godts. Hij gaf ‘m goed voor, maar de bal kwam iets achter me. De speler van Fortuna zette net z’n voet ervoor. Helaas.” 

Wie weet is Weghorst in Deventer gelukkiger. Ajax mag zaterdag immers al weer aan de bak tegen Go Ahead Eagles. Farioli verwacht tegen die tijd weer over Brobbey te kunnen beschikken. We zijn benieuwd wie we in de Adelaarshorst in de spits gaan zien.  

Aanbevolen
Farioli stuurde selectie naar Ajaxmuseum voor stukje historisch besef

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >