Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Henderson over verhitte discussie met Traoré: ‘Houdt iedereen scherp’

De klinkende overwinning op Besiktas JK (4-0) leidde tot blije gezichten in de Johan Cruijff Arena, maar bij een 3-0-tussenstand kregen Jordan Henderson en Bertrand Traoré het kortstondig met elkaar aan de stok. De aanvoerder legt uit dat dit erbij hoort.

27 september 2024 - 09:50
Hendo Ajabjk 1200
Henderson zag een sterk Ajax. © Pro Shots

Traoré liep op z’n eigen helft wat te lang te pielen met de bal. Dat kan zomaar tot een gevaarlijke situatie leiden. Henderson vond het dan ook nodig er wat van zeggen. Dat deed de Engelsman in niet mis te verstane bewoordingen. Het leidde tot een ietwat verhitte discussie, waar de camera’s gretig op inzoomden.

“Als je me hebt zien spelen door de jaren heen, weet je dat dit voor mij normaal is,” vertelde een lachende Henderson na afloop aan Ziggo Sport. Volgens de middenvelder moet er vooral geen groot ding van worden gemaakt. “Na het laatste fluitsignaal sprongen we gelijk in elkaars armen.” Kortom, alles is weer goed tussen de twee Ajacieden. 

“We willen blijven verbeteren,” vervolgde Henderson. “Het blijft wel voetbal. 3-0 voor staan, is prima, maar met één tegengoal kan de wedstrijd al omdraaien. We moeten altijd alert en scherp zijn. Als je dan soms een discussie met iemand hebt, houdt dat iedereen scherp.”

Aanbevolen
Fitz-Jim: ‘De trainers willen dat ik meer in de zestien kom’

De middenvelder was verder vooral blij met de sprankelende overwinning op Besiktas. “Dit is heel mooi. We speelden vanaf de eerste minuut goed. Dan haal je ook een mooi resultaat. We waren comfortabel aan de bal en veelal de dominante ploeg. Het is ook belangrijk dat we geen tegengoals hebben gekregen.”

Het contrast was groot met afgelopen zondag, toen de worstelende Amsterdammers aan de bedroevende wedstrijd tegen Go Ahead Eagles (1-1) een schamel puntje overhielden. Wat was de sleutel tot de succesvolle prestatie tegen de Turken, waardoor Ajax na de eerste speelronde de 36 clubs tellende ranglijst aanvoert?

Henderson stelde dat Ajax over de gehele linie de betere ploeg was. “Deze wedstrijd hebben we over het hele veld gewonnen. We waren beter aan de bal, koelbloedig voor het doel en we verdedigden als team. Over een groot gedeelte waren we de beste. We kregen dan ook de verdiende drie punten.”

We genieten nog even na, maar zondag wacht alweer de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. We hopen dat Henderson en zijn ploeggenoten dan ook met het mes tussen de tanden aan de aftrap verschijnen, zodat ook in de eredivisie weer drie punten kunnen worden bijgeschreven.

Aanbevolen
Grote blij bij Farioli: ‘Vandaag was een happy day!’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >