Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Go Ahead Eagles - Ajax

Het uitduel met Go Ahead Eagles staat zaterdag op de speelkalender. Na een fijne midweekse thuiszege op Fortuna Sittard (5-0), wil Ajax doorpakken in Deventer. Kowet-uit voelt als een serieuze test. We beschouwen voor!

21 september 2024 - 12:12
Brobbey 1200
Hij maakte vorig seizoen de openingstreffer. © Pro Shots

Weghorst: ‘Een van de leukere stadions’
Hij moest er even op wachten, maar tegen Fortuna maakte Wout Weghorst eindelijk zijn Ajaxdebuut. Met vijf treffers, de terugkeer van Davy Klaassen en de eerste minuten van de spits, werd het een mooie avond in de Johan Cruijff Arena. Alleen een debuutgoal ontbrak nog. “Maar die houden we tegoed,” zo vertelt Weghorst tegenover Ajax TV

De zomeraankoop voelt zich goed in Amsterdam. “Ik ga direct volle bak. Het gevoel is goed. Er zit veel passie en beleving in de technische staf. Iedere training draait om winnen. Dat vind ik fijn. Op die manier werken, is prettig. Ik ga iedereen langzaam leren kennen. Dat komt wel. De eerste indrukken zijn heel goed.” 

Nu op naar Deventer, waar Ajax uiteraard drie punten hoopt te pakken. “Zo'n overwinning als op Fortuna moet de standaard zijn. Dit zijn wedstrijden die je gewoon moet winnen. Dat is de enige manier waarop je mee kan doen om de prijzen. Zaterdag spelen we in een van de leukere stadions in Nederland, dus daar kijk je naar uit. Verder gaat het maar om één ding. Dat is die wedstrijd ook weer winnen.”

Aanbevolen
Hoofdrolspelers: zesklapper en Klasse Lasse in Deventer

Edvardsen op tijd fit
Go Ahead Eaglestrainer Paul Simonis kan tegen Ajax weer gebruik maken van Oliver Edvardsen. De Noorse linksbuiten is fit genoeg om zaterdag in actie te komen. De Deventenaren hebben ook een aantal spelers in de ziekenboeg: Dean James, Robbin Weijenberg en Søren Tengstedt. Dit trio kampt met verschillende pijntjes.

Go Ahead Eagles zegevierde vorige week op bezoek bij Sparta en wil de goede lijn voortzetten. Ook tegen Ajax, dat het de laatste seizoenen vaak lastig heeft in De Adelaarshorst. “Winnen geeft altijd een goed gevoel. De zege op Sparta geeft vertrouwen. Het ging ook nog eens gepaard met goed spel. Dat is fijn,” laat Simonis optekenen op de eigen clubwebsite.

“We hopen op deze voet verder te gaan, te beginnen met Ajax. Zij hebben de afgelopen weken niet veel gevoetbald, dus het was soms wat lastig ze te analyseren”, vervolgt Simonis. “We hebben het duel met Fortuna goed bekeken en zagen een goede wedstrijd van Ajax.”

“Je ziet duidelijk de hand van de nieuwe coach als je kijkt naar afspraken en patronen in het verdedigen en het aanvallen. Ik sluit niet uit dat Ajax een heel goed seizoen draait. Ook individueel hebben ze het uitstekend voor elkaar. Het belooft een uitdagende, maar mooie wedstrijd te worden.”

Aanbevolen
Farioli’s elf: kies je dezelfde namen of ga je rouleren tegen Go Ahead Eagles?

Oppassen voor voorzetten
Wie naar de cijfertjes kijkt, ziet dat Go Ahead Eagles hoog staat in het lijstje met het aantal nauwkeurige voorzetten per wedstrijd. Dit zijn er gemiddeld 5,6. Alleen PSV zorgt voor meer afgemeten passes vanaf de flanken (7,4). Voor Ajax zijn de gevaarlijke voorzetten van de Deventenaren dus zeker iets om rekening mee te houden.

Ook opvallend is de hoeveelheid aanrakingen van Go Ahead Eagles in de vijandige zestien. Met het aantal van 151 aanrakingen draait de ploeg mee met Ajax, AZ, FC Twente en sc Heerenveen. Het laat Feyenoord zelfs onder zich. De ploeg van Simonis slaagt er dus vaak in de tegenstander terug te dringen. We hopen natuurlijk dat de rollen zaterdag zijn omgedraaid.

Go Ahead Eagles en Ajax trappen zaterdag om 20.00 uur af in De Adelaarshorst. De wedstrijd staat onder leiding van Marc Nagtegaal, terwijl Stan Teuben de VAR van dienst is.

Aanbevolen
Win kaarten voor Ajax - Besiktas JK!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >