Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Weghorst leeft mee met Brobbey: ‘Ik weet hoe hij zich voelt’

Waar Brian Brobbey dit seizoen worstelt met zijn productiviteit, daar had Wout Weghorst aan een invalbeurt van een goed halfuur voldoende om tweemaal het net te vinden tegen Heracles (3-4). De spits is blij met de zege, maar leeft ook mee met zijn teamgenoot.

20 oktober 2024 - 17:34
Weghorst Def 1200
Weghorst flikt als invaller opnieuw. © Pro Shots

Weghorst stond in Almelo pas vier minuten in het veld toen hij uit een voorzet van Jorrel Hato raak knikte. Daarmee bracht hij zijn ploeg in het knotsgekke duel voor het eerst op voorsprong. Na zijn treffer juichte Weghorst ingetogen. Dat was echter niet alleen vanwege zijn verleden bij Heracles.

“Ik heb hier een fijne tijd gehad, maar bovenal merkte ik dat we een hele moeizame wedstrijd speelden. In het veld had ik nog niet het gevoel dat het klaar was. Maar ik was wel gewoon heel blij, hoor. Dat zeker,” stelde Weghorst in gesprek met ESPN.

Dat het nog geen gelopen koers was, voelde Weghorst goed aan. En dat Ajax een moeilijke wedstrijd speelde, was een understatement. De Amsterdammers kwamen tweemaal op achterstand en gaven daarna een 3-2-voorsprong weg. Gelukkig viel het kwartje uiteindelijk de goede kant op.

“In veel fases van de wedstrijd hadden we de controle, maar die verloren we soms puur door onszelf,” vervolgde Weghorst. “Door simpel balverlies te lijden of niet goed te staan. Dat zag je ook bij de 3-3. Voorin gaven we hoge druk, maar daardoor werden de afstanden te groot. We moeten er kritisch naar kijken om dat soort zaken te voorkomen. Het mag niet zo zijn dat je drie goals weggeeft.”

Aanbevolen
Farioli over wereldgoal Heracles: ‘Hier kopen mensen kaartjes voor’

Na afloop was er veel te doen om de toegekende strafschop, die Ajax uiteindelijk de volle buit opleverde. Weghorst legde aan vanaf elf meter, nadat hij zelf was neergelegd binnen het zestienmetergebied. Het contact was licht, maar voldoende voor arbiter Edwin Van de Graaf om naar de stip te wijzen.

“Maar ik werd wel echt aangeraakt,” verklaarde de spits. “Ik wil mijn been naar achteren halen en hij tikt me aan. Anders kan ik schieten, dus ik vind het een penalty. Hij brengt me uit balans. Een overtreding is een overtreding.”

Met zijn twee treffers schonk Weghorst zijn ploeg drie zwaarbevochten punten. Die missie had makkelijker kunnen zijn, als Brobbey eerder ook de trekker had overgehaald. De startende spits kreeg een paar megakansen, maar slaagde er niet in deze doeltreffend af te ronden. Tot zijn eigen frustratie. Brobbey scoorde dit seizoen nog niet in de eredivisie.

“Ik heb zelf ook wel eens zo’n periode gehad dat je niet scoort. Dat je er tegenaan blijft hikken. Hoe langer dat duurt, hoe moeilijker het wordt,” wist Weghorst. “Het enige dat je op zo’n moment kan doen, is trainen op afwerken. Proberen een soort vastigheid te creëren. Door heel hard te werken, komt het vanzelf weer.”

Weghorst leeft mee met zijn teamgenoot. “Ik weet hoe hij zich voelt, omdat ik me zelf ook wel eens zo heb gevoeld. Voor een spits is dat gewoon klote. Natuurlijk probeer je hem rustig te houden, maar Brian heeft ervaring genoeg. Vorig jaar maakte hij er achttien in de eredivisie. Hij kan gewoon scoren, maar zit in een fase waarin het hem niet lukt.”

Gelukkig had Francesco Farioli met Weghorst nog een extra troef in handen!

Aanbevolen
Klaassen vindt dat Brobbey niet eerlijk wordt behandeld

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >