Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen vindt dat Brobbey niet eerlijk wordt behandeld

Davy Klaassen verscheen na de 4-3-zege op bezoek bij Heracles in de perszaal van het Asito Stadion. Achter een boeket aan microfoons keek hij terug op een spectaculaire wedstrijd.

20 oktober 2024 - 16:56
Klaassen 1200
Klaassen pikte weer zijn doelpuntje mee. © Pro Shots

“Een hele gekke wedstrijd,” waren de eerste woorden van de middenvelder op de vraag van Ajax Life naar wat voor duel we hadden gekeken. “Het was een wedstrijd die we wel onder controle hadden, maar waarin we aparte goals tegen kregen,” doelde Klaassen vooral op de wereldgoal van Mario Engels. Hij schoot de bal vanaf eigen helft achter Remko Pasveer.

We vroegen of Klaassen stiekem kon genieten van de schoonheid van zo’n treffer. “Genieten niet. Maar je weet ook dat het bijzonder is. Het gebeurt wel vaker dat je de bal rond de middenlijn verspeelt, maar dat-ie ‘m er dan zo inschiet, zie je niet vaak.”

Klaassen speelde in Almelo zijn 226ste eredivisiewedstrijd voor Ajax. Daarmee kwam hij op gelijke hoogte met Daley Blind als speler met de meeste eredivisieduels voor Ajax in deze eeuw. Klaassen liet desgevraagd weten op de hoogte te zijn van deze mijlpaal. “Zeker, ik zag vooraf een statistiek. Ik zei eerder al tegen Daley dat ik hem voorbij zou gaan. Ik bel hem zo wel even, haha!”

Hoewel Klaassen belangrijk was met een treffer, werd het vooral de middag van Wout Weghorst. Als invaller scoorde hij tweemaal. Het verraste de middenvelder niet. “Iedereen weet dat Wout altijd gevaarlijk is voor de goal en dat hij altijd voorop gaat in de strijd. Dat weet de tegenstander ook. Ik kan me voorstellen dat de spelers van Heracles het ook niet lekker vonden dat hij inviel. Het is mooi dat we hem konden brengen, net als thuis tegen FC Groningen.”

Aanbevolen
Weghorst leeft mee met Brobbey: ‘Ik weet hoe hij zich voelt’

Weghorst viel in voor Brian Brobbey, die het vizier wederom niet op scherp had staan en gefrustreerd een gele kaart pakte nadat hij een overtreding tegen kreeg gefloten. Klaassen vond daar wel iets van. 

“Brian wordt ook niet in bescherming genomen door de scheids. Ik vind dat hij te weinig meekrijgt. Ze hangen veel aan zijn shirt, maar dan zeggen ze vast dat hij zelf ook vasthoudt. Nou ja, ik zeg er maar niet te veel over, anders krijg ik de tuchtcommissie achter mij aan. Ik vind in elk geval dat Brian niet altijd eerlijk wordt behandeld.”

Over de doelpuntendroogte van Brobbey maakt Klaassen zich geen enkele zorgen. “Iedereen kent zijn kwaliteiten. Het is een kwestie van tijd voor hij ze er weer in gaat schieten. Heracles is ook een lastige ploeg om tegen te spelen, vind ik.”

Zelf stond Klaassen wel weer op de juiste plek bij de 1-1. Is dat geluk of kwaliteit? “Je moet altijd gaan. Dat heb ik van nature. Natuurlijk komt die bal voor mijn voeten en kun je spreken van geluk. Maar als je niet gaat, dan krijg je die bal sowieso niet. Het is dus deels intuïtie en deels geluk.”

Ajax reist komende week af naar Azerbeidzjan voor het uitduel met FK Qarabag. Klaassen baalt als een stekker dat hij niet speelgerechtigd is. Waar hij wel meeging naar Praag, daar blijft hij ditmaal achter in Amsterdam. “Meegaan heeft nu weinig zin. We trainen er ditmaal niet een dag na de wedstrijd, dus dan kan ik beter thuis blijven om daar te trainen.”

Aanbevolen
Farioli over wereldgoal Heracles: ‘Hier kopen mensen kaartjes voor’

 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >