Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Farioli over wereldgoal Heracles: ‘Hier kopen mensen kaartjes voor’

Francesco Farioli zag zijn Ajax met 4-3 winnen op bezoek bij Heracles. Invaller Wout Weghorst kopte en schoot zijn ploeg uiteindelijk naar een krappe zege. De trainer was er maar wat blij mee. Ook schatte hij een wereldgoal van Heracles op waarde.

20 oktober 2024 - 18:25
Farioli 1200 (2)
Farioli verwacht dat Brobbey snel weer gaat scoren. © Pro Shots

Nog voor rust – bij een 1-1-tussenstand – vond een bijzonder moment plaats. Josip Sutalo verspeelde de bal rond de middenlijn aan Mario Engels. Die zag Remko Pasveer ver uit zijn doel staan. Hij dacht geen seconde na en schoot vanaf eigen helft op het Ajaxdoel. Met een grote boog viel de bal over de grabbelende Ajaxdoelman heen. Een absolute wereldgoal.

Normaal is het niet meteen een probleem als je een keer de bal verspeelt halverwege het speelveld, maar dit keer dus wel. Wij van Ajax Life vroegen Farioli hoe hij het moment beleefde.

“Eerlijk…? Je moet ervoor applaudisseren. Het is niet de eerste keer dat ik zo’n prachtige goal van eigen helft tegen krijg. Ik maakte het al eens mee gedurende mijn periode in Turkije. Dat schot was zelfs van nog verder weg. Mensen kopen kaartjes voor zulke momenten. Je moet een speler een hand geven als hij op dergelijke wijze scoort.”

Mooie woorden voor Engels dus, maar het neemt niet weg dat Farioli niet blij werd van wat hij bij vlagen meemaakte, al kon hij het waarderen dat zijn ploeg bleef strijden voor een resultaat. Vanaf de kant zag de trainer hoe moeilijk Brian Brobbey het had. Toch vindt Farioli niet dat we het over een worsteling van de spits moeten hebben.

Aanbevolen
Klaassen vindt dat Brobbey niet eerlijk wordt behandeld

“Een spits heeft momenten dat alles erin vliegt en soms dat-ie vier kansen nodig heeft om te scoren. Brian is een belangrijke speler. Hij geeft ook andere spelers mogelijkheden om een doelpunt te maken. Zijn treffers gaan echt wel komen. Hij werkt hard. En als je hard werkt, dan komt het goed.”

Nog voor rust incasseerde Brobbey zijn derde gele kaart van het seizoen. Na een duel met Damon Mirani kreeg hij een overtreding tegen zich gefloten. De gefrustreerde Brobbey reageerde woedend en verdween in het boekje van de scheidsrechter. Farioli snapte de reactie van zijn spits wel, zoals Davy Klaassen er ook dingen over riep. 

“We zijn mensen. Emoties horen erbij. Brian kreeg ook veel overtredingen tegen. Hij vond dat hij de overtreding in dit geval mee moest krijgen. Dat gebeurde niet. Je moet dan slimmer zijn in hoe je reageert, maar dit was ergens ook wel te begrijpen.”

De coach was uiteindelijk blij met het resultaat en stipte aan dat Ajax dit soort duels nog niet zo lang geleden vermoedelijk niet had gewonnen. “We kregen iets meer kansen tegen dan normaal. Je moet dan kalm blijven en je emoties onder controle houden. Heracles speelde ook gewoon goed. Als Ajax op bezoek komt, geven deze ploegen standaard tien procent meer. Complimenten voor Heracles.”

Farioli en zijn mannen mogen nu vooruitkijken naar een uitduel in Bakoe, waar FK Qarabag donderdag de tegenstander is. Voor Steven Berghuis komt die wedstrijd nog te vroeg. Hij reist niet mee naar Azerbeidzjan. Zijn trainer hoopt Berghuis er thuis tegen Willem II weer bij te hebben, al kon hij daar nog geen zekerheid over geven.

Aanbevolen
Weghorst leeft mee met Brobbey: ‘Ik weet hoe hij zich voelt’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >