Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Pasveer over drie tegengoals: ‘Probleem als het structureel wordt’

Ajax nam zondag drie punten mee naar Amsterdam, maar de 4-3-overwinning op Heracles kwam met het nodige kunst- en vliegwerk tot stand. Vooral de drie tegengoals doen de alarmbellen afgaan. Dat constateert ook Remko Pasveer.

21 oktober 2024 - 09:17
Pasveer Heraja 1200
Pasveer krijgt zijn hand er net niet voldoende achter. © Pro Shots

We prezen de ploeg van Francesco Farioli meermaals om de toegenomen defensieve zekerheid. In Almelo was daar weinig van terug te zien. Soms had Ajax  de controle, maar net zo makkelijk werd dat weer weggegeven door eigen fouten. Het resultaat was dat Pasveer driemaal de bal uit het net moest vissen.

“Of dat zorgelijk is? Als het structureel wordt, is het absoluut een probleem. Het is zeker niet goed,” stelde de doelman voor de draaiende camera van ESPN. “We moeten het bespreken, maar ik ben blij dat we hebben gewonnen.”

Pasveer had vanaf de eerste minuut het gevoel dat het een taaie wedstrijd zou worden. “Heracles kreeg al rap een vrije trap, waardoor het publiek erachter ging staan. Dat sterkte hun, net als die snelle goal.”

Aanbevolen
Farioli over wereldgoal Heracles: ‘Hier kopen mensen kaartjes voor’

De tweede treffer van de thuisploeg ging de hele wereld over. Na wat knullig balverlies van Josip Sutalo in de opbouw, kwam de bal voor de voeten van Mario Engels. De speler van Heracles stond op zijn eigen helft, maar twijfelde niet om de bal vol op de slof te nemen. Pasveer, die wat verder voor zijn goal stond, was kansloos. Een wereldgoal.

“Ik had niet verwacht dat je erover zou beginnen,” stelde Pasveer met een ietwat schamper lachje. “Wij verzorgen eigenlijk de assist. Zo simpel is het. Ik ben mijn organisatie aan het neerzetten, we verspelen de bal en Engels schiet 'm fantastisch binnen. Soms moet je gewoon klappen voor een goal. Ik ben benieuwd of er een assist bij ons wordt bijgeschreven…”

Hoewel aan het aantal tegengoals moet worden gewerkt, knokte Ajax zich wel naar de zege. Door het positieve resultaat kon Pasveer na het laatste fluitsignaal alsnog met een prettig gevoel handtekeningen uitdelen. De keeper, die in het verleden 150 keer onder de lat stond bij Heracles, is nog altijd populair in Almelo.

“Ik heb hier mooie jaren gehad en kom hier graag. Ik hoop ook altijd dat Heracles het goed doet. Bovenal ben ik blij met de drie punten, maar de volgende keer liever niet met drie tegengoals.”

Aanbevolen
Weghorst leeft mee met Brobbey: ‘Ik weet hoe hij zich voelt’

 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >