Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Pasveer en Van den Boomen vol lof over vechtlust invallers

Ajax beleefde een verhit avondje in de Fortuna Arena. Op basis van karakter hield onze ploeg een punt over aan het duel met SK Slavia Praag. Remko Pasveer en Branco van den Boomen zijn lovend over de vechtlust van de invallers.

03 oktober 2024 - 22:52
Pasveerslaaja800
Pasveer kan leven met een punt. © Pro Shots

Het was door de sfeer in het stadion niet te horen, maar Pasveer schreeuwde zich de hele avond suf. De doelman verscheen dan ook met een ietwat schorre stem voor de camera van Ajax TV. Met wat Strepsils achter de kiezen, begon hij aan zijn analyse van de wedstrijd. 

“We wilden voetballen van achteruit, maar hadden een aantal verkeerde passes. Dat is ook inherent aan de sfeer hier. Dan staat er toch een bepaalde druk op. We kwamen er een paar keer goed onderuit. In de eerste helft hadden we het moeten afmaken.” 

Ajax verzuimde uit te lopen, waardoor Slavia Praag geloof bleef houden. De 1-1 hing in de lucht en viel dan ook. Na de rode kaart van Youri Baas was het alle hens aan dek. “Dan gaat het publiek erachter staan, maar we hebben gevochten als leeuwen. Ook die gasten die erin kwamen. Ze vlogen van links naar rechts.”

Aanbevolen
Hato: ‘Een van de gekste wedstrijden die ik heb gespeeld’

De slotfase draaide uit op een voetbalgevecht. Pasveer is blij met de vechtlust van de invallers. “Als je ziet hoe Chuba Akpom en Anton Gaaei invallen. Owen Wijndal die druk zet, Benjamin Tahirovic die er aan het begin al inkomt… Alle lof voor die gasten.” 

Ook Van den Boomen is tegenover het eigen clubkanaal lovend over de wissels. In het bijzonder over Gaaei, die zo veel mogelijk minuten probeerde te pakken. “Er waren wat opstootjes om tijd te rekken. Dat vond ik wel prima van Anton. Hij gaf ons wat adem. Dat is professioneel gedaan door zo’n jonge speler.”

Volgens de middenvelder is de teamspirit de grootste winst die Ajax in Praag behaalde. “Als je dit kan vasthouden en je hebt daarnaast de individuele kwaliteiten van jongens als Bertrand Traoré, Steven Berghuis en Jordan Henderson, dan kun je ver komen. Dit zijn potjes waarin je vorig seizoen geen punt had gepakt.”

Aanbevolen
Farioli trots dat zijn spelers wilden lijden in Praag

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >