Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Farioli prijst Rensch en geeft update uit ziekenboeg

Ajax maakte het zichzelf onnodig lastig, maar op de valreep kon het toch drie punten bijschrijven. Wout Weghorst was tegen FC Groningen (3-1) de gevierde man, maar Francesco Farioli sprak ook lovend over Devyne Rensch.

06 oktober 2024 - 20:12
Farioliajagro800
Farioli hoopt Fitz-Jim er snel weer bij te hebben. © Pro Shots

De trainer trapte zijn nabeschouwende analyse af met een compliment voor supporters. Alhoewel wij de sfeer in de Johan Cruijff Arena wat tam vonden, was Farioli blij met de steun in de slotfase. “De support die we de laatste tien minuten kregen, was fantastisch. We hadden het lastig. De energie vloeide weg. Die extra boost hadden we echt nodig.”

Ajax had het vooral aan zichzelf te danken dat het bijna puntenverlies leed. Wout Weghorst redde zijn ploeg pas in de 91ste minuut. De spits zei zelf al het gevoel te hebben dat hij zou scoren. Wij van Ajax Life vroegen Farioli of hij dat ook zo ervaarde toen hij hem inbracht. “Zeker! We hadden het er zaterdag nog over.”

Dat Ajax bijzonder slordig uit de kleedkamer kwam, lag volgens de trainer vooral aan de vermoeidheid in zijn ploeg. “We kwamen vrijdagavond pas terug uit Praag. Daar speelden we een wedstrijd met tien man. Zoiets heeft invloed op de fysieke en mentale fitheid van het team. Die details maken het verschil.” 

Als de Ajacieden scherper waren geweest voor het doel, hadden ze helemaal niet in de problemen hoeven komen. Er werden immers genoeg kansen gecreëerd. Farioli wil daarom ook niet spreken over Lucky Ajax. “Ik zou eerder willen zeggen dat we er alles aan hebben gedaan om het geluk aan onze kant te krijgen.”

Aanbevolen
Dolgelukkige Weghorst: ‘Voor tachtig procent de goal van Gaaei’

Vooral Brian Brobbey was ongelukkig in de afwerking. De aanvaller wacht nog altijd op zijn eerste doelpunt in de eredivisie. “Hij moet positief blijven. Dan komen de doelpunten vanzelf,” aldus de coach, die ziet dat zijn spitsen niet zelfzuchtig zijn. “Kijk naar de bal van Wout op Chuba Akpom. Dat was een assist with a lot of love, terwijl hij ook een andere keuze kon maken.” 

Farioli ging desgevraagd ook in op de ontwikkeling van Devyne Rensch. De rechtsback speelde tegen Groningen een sterke wedstrijd. Hij lijkt sowieso aardig op te bloeien onder de Italiaan. Nog voor Farioli kon worden gevraagd hoe graag hij de verdediger met een aflopend contract wil behouden, volgt een stellig antwoord: “Heel graag. Volgens mij zijn er ook gesprekken. Devyne geeft ons ontzettend veel. Hij speelt bijna alles.”

Tot slot geeft de trainer een update uit de ziekenboeg. Hij hoopt Kian Fitz-Jim er na de interlandperiode weer bij te hebben. De middenvelder is voor het eerst opgeroepen voor Jong Oranje, maar het lijkt Farioli niet verstandig om met de jeugdploeg mee te gaan. “Hij moet de komende dagen proberen te herstellen.” 

Ook Steven Berghuis werkt hard om weer fit te worden. Wanneer hij precies terugkeert, is nog onduidelijk. Hij krijgt komende week opnieuw een MRI-scan om zijn voortgang te bekijken. Farioli is in ieder geval blij met zijn inzet. “Hij is er altijd bij. Hij kijkt naar onze trainingen, is aanwezig tijdens meetings. Zelfs zonder te spelen, helpt hij ons.”

Aanbevolen
Gouden invalbeurt Weghorst redt Ajax tegen FC Groningen en dit valt op

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >