Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dolgelukkige Weghorst: ‘Voor tachtig procent de goal van Gaaei’

Wout Weghorst had tijdens het warmlopen al het gevoel dat hij tegen FC Groningen (3-1) een belangrijk doelpunt zou gaan scoren. Het scenario voltrok zich exact zoals hij zich had voorgesteld. Met een goal en een assist in blessuretijd groeide hij uit tot de held van de wedstrijd.

Door Jordy Haak
06 oktober 2024 - 20:25
Weghorst Blij 1200
Hij wist al dat hij ging scoren! © Pro Shots

Weghorst kampte de afgelopen tijd met een hamstringblessure. Het was lang de vraag of hij tegen Groningen weer van de partij zou zijn. Uiteindelijk werd het sein op groen gezet. Bij een 1-1-stand werd hij zes minuten voor tijd binnen de lijnen gebracht, om in blessuretijd raak te koppen.

Na zijn treffer schreeuwde Weghorst zichtbaar de naam van zijn teamgenoot Anton Gaaei, die gelijktijdig met hem inviel en de voorzet gaf. “Hij gaf echt een fantastische bal,” stelt de doelpuntenmaker op de persbabbel na afloop. “Dit is voor tachtig procent de goal van Anton. Ik heb een goede klik met hem en weet dat hij een geweldige voorzet in huis heeft. Als hij 'm dan zo geweldig geeft… Fantastisch.”

Vlak voordat ze samen binnen de lijnen kwamen, zei Gaaei nog wat tegen Weghorst. “Hij zei: ‘Let op, hè? De eerste bal die ik krijg, slinger ik voor.’ Dat deed hij letterlijk. Ik zag de bal komen en over de eerste man heengaan. De voorzet was zo perfect aangesneden, dat je niet meer moet koppen. Dan gaat-ie misschien zelfs over. Ik liet 'm simpelweg op mijn hoofd vallen,” aldus de matchwinnaar in reactie op een vraag van Ajax Life.

Na afloop van de EK-wedstrijd tussen Nederland en Polen vertelde Weghorst dat hij zijn winnende vooraf al had voorspeld. Dat was ditmaal niet anders. “Het is achteraf natuurlijk makkelijk praten, maar je kunt het aan onze fysiektrainer Sam Feringa vragen. Nadat Branco van den Boomen bij een 1-1-stand zijn strafschop mistte, zei ik al tegen hem dat het ging gebeuren.”

Aanbevolen
Farioli prijst Rensch en geeft update uit ziekenboeg

Waar zit het dan in dat Weghorst dit soort dingen aanvoelt? “Dat kan ik niet uitleggen. Het heeft met alles te maken. Onder andere hoe deze week is verlopen. Ik was geblesseerd, maar heb heel hard getraind om deze wedstrijd te halen. Branco mistte de penalty. Soms heb je dan een bepaald gevoel.”

Zijn eerste treffer in het Ajaxshirt bleek een hele belangrijke. Luttele minuten later gaf hij ook nog een puntgave assist op Chuba Akpom, die de eindstand op 3-1 bepaalde. Weghorst werd dan ook luidkeels toegezongen door supporters. “Dat zijn de mooiste momentjes. Iedereen vindt het fijn om waardering te krijgen voor wat hij doet.”

Weghorst vertelt dat de spitsendiscussie bij Ajax vooral een mediadingetje is. Zelf is hij daar minder mee bezig. Natuurlijk wil hij spelen, maar zijn belangrijkste doel is om prijzen te winnen met de club. Wat we kunnen verwachten wanneer hij wel vanaf de eerste minuut erin wordt gezet? “Minimaal hetzelfde,” klinkt het droogjes.

De eerste weken van Weghorst in Amsterdam zijn hem in ieder geval goed bevallen. “Ik moet altijd even landen in een nieuwe omgeving, maar ik ben harstikke blij dat ik hier heb getekend. We willen met elkaar successen boeken en zijn goed bezig. We winnen wedstrijden, maar de kwaliteit van ons spel moet wel omhoog. Er is werk aan de winkel. Ik heb het gevoel dat ik in dat proces belangrijk ben en ook nog ga zijn,” besluit hij.

Aanbevolen
Gouden invalbeurt Weghorst redt Ajax tegen FC Groningen en dit valt op

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >