Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - Willem II

De wedstrijden volgen elkaar in rap tempo op. Terwijl we nog bijkomen van een legendarisch tripje Bakoe, meldt Willem II zich alweer bij de poort van de Johan Cruijff Arena. Of Ajax zondag komt voetballen. Voorbeschouwing!

26 oktober 2024 - 09:15
Drie Dingen 1200 (1)
Klaassen met de 1-0 tegen Willem II in 2021. © Pro Shots

Een minuut applaus voor Neeskens
Voor de aftrap van Ajax - Willem II wordt nogmaals stilgestaan bij het overlijden van Johan Neeskens. Al in de vorige speelronde werd een minuut stilte gehouden. Ajax kiest er aanvullend voor in eigen huis een minuut applaus in te lassen. 

Op deze manier kan iedereen nog een keer zijn of haar waardering tonen voor de geweldige loopbaan van De Nees. De man die zoveel won met Ajax – waaronder twee landstitels, drie Europacups en de Wereldbeker – ontviel de voetbalwereld veel te vroeg, al op 73-jarige leeftijd.

We wensen familie en vrienden nogmaals heel veel sterkte.

Aanbevolen
Farioli’s elf: wie laat jij na Bakoetrip starten tegen Willem II?

Statistieken en fitheid selectie
Ajax ontving Willem II in competitieverband al 46 keer in Amsterdam. Van al die wedstrijden won onze ploeg er liefst veertig. Viermaal werd gelijk gespeeld en slechts twee keer verloor Ajax in eigen huis van De Tricolores. De Ajacieden maakten tijdens alle ontmoetingen 165 doelpunten. De Tilburgers vonden 26 keer het net.

Het laatste thuisduel met Willem II speelde Ajax in seizoen 2021/2022. Die ontmoeting eindigde in 5-0. Uiteraard was Davy Klaassen een van de doelpuntenmakers. Hij is zondag weer van de partij, nadat hij de trip naar Bakoe aan zijn neus voorbij zag gaan.

Steven Berghuis is nog niet inzetbaar tegen Willem II. “Ik denk dat het lastig gaat worden. We doen het maximale om hem klaar te maken voor de volgende wedstrijden, dus dat moeten we de komende dagen gaan evalueren,” vertelt Farioli aan het eigen clubkanaal

Aanbevolen
The A-Team in Bakoe

Willem II wil geen pottenkijkers meer
De Tilburgse ploeg – onder leiding van trainer Peter Maes – trainde daags voorafgaand aan de confrontatie met Ajax besloten. Dat besluit nam de club om de spelers en staf de gelegenheid te geven zich optimaal voor te bereiden op de trip naar Amsterdam.

Ajaxsupporters zijn inmiddels gewend dat trainingen van hun club besloten zijn, maar bij de huidige nummer acht van de eredivisie is het nieuw beleid. Ook na het duel met Ajax trekt Willem II dat beleid door. “Dit zorgt ervoor dat de selectie in alle rust kan toewerken naar wedstrijden,” zo lezen we op de clubsite.

“De club waardeert de steun van de trouwe supporters enorm. Toch is het belangrijk dat het team zich vlak voor de wedstrijd volledig op de voorbereiding kan richten. Daarom kwam de club tot dit besluit. Bij de open trainingen zijn supporters uiteraard van harte welkom!”

Maes denkt grotendeels te weten met welke basiself Ajax begint. “Je kunt voor tachtig procent al invullen wie er bij Ajax aan de aftrap verschijnt, want die jongens hebben tegen FK Qarabag niet gespeeld. Dat geeft ook aan dat zij veel spelers hebben waarvan de kwaliteiten dichtbij elkaar liggen, dus we moeten er klaar voor  zijn. Dit zijn mooie wedstrijden voor die gasten, waar ze tegelijkertijd ook veel van kunnen leren.”

Ajax en Willem II trappen zondag om 16.45 uur af in de Johan Cruijff Arena. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis. Robin Hensgens is de VAR van dienst.

Aanbevolen
Informatie kaartverkoop thuisduels met RKC en Go Ahead Eagles

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >